Aisto Mendeikos nuotr. "Švyturio" archyvas.

Praėjusį savaitgalį pagaliau startavo ilgai visų motobolo šakos gerbėjų lauktas Lietuvos čempionatas. Atidarymo dvikovoje tarp Kretingos motobolo pirmosios ir antrosios komandų stipresni buvo pirmosios komandos atstovai, įveikę varžovus rezultatu 2:0. Sekmadienį čempionatą atidarė ir jaunimas. Pirmą kartą rengiamamo Lietuvos motobolo jaunimo čempionato iki 18 metų rungtynėse susikovė Kretingos pirmoji ir antroji komandos. Pajėgesni šį kartą buvo pirmosios komandos atstovai rezultatu 6:4.

Pasigrožėkime vartininko žaidimu. Aisto Mendeikos nuotr.

Rungtynės – įtemptos ir įdomios
Jau pirmosios Lietuvos motobolo čempionato rungtynės tarp pirmosios ir antrosios Kretingos komandų turėjo žiūrovams patikti. Rungtynių pirmajame kėlinuke atakavo tai viena, tai kita komanda, bet puikiai žaidė abiejų ekipų vartininkai. Tad įvarčių įmušti nepavyko.
Antrajame ketvirtyje, nors ir rungtyniaudami prieš vėją, pirmąjį rungtynių įvartį pasiekė pirmoji Kretingos motobolo komandą. Po kontraatakos vienas prieš vartininką išvažiavo ir tikslių smūgiu įvartį įmušė Lukas Šimkus.
Po pirmojo įvarčio aikštėje netrūko aistrų ir kietos kovos tačiau, antrasis įvartis krito tik rungtynėms artėjant į pabaigą, kai antruoju savo ir komandos įvarčiu pergalę įtvirtino L. Šimkus.

Mažoji motobolo gerbėja. Aušrinės Sinušaitės nuotr.

Pavykusiu renginiu pasidžiaugė ir Kretingos motobolo klubo žaidžiantysis vyriausiasis treneris Renatas Žiubrys: „Kaip ir sakiau, taip ir nutiko – žiūrovai išvydo gerą ir kietą kovą. Šį kartą nugalėjo patirtis, bet ką ir parodo rezultatas – rungtynės buvo įtemptos ir tolygios. Visi buvome alkani ir labai laukėme rungtynių, tad kitaip ir būti negalėjo.“

Buvo ir tokių akimirkų. Aisto Mendeikos nuotr.

Jaunimo įvarčių „fiestą“
Sekmadienį įvyko ir pirmą kartą Lietuvos motobolo istorijoje rengiamo jaunimo motobolo iki 18 metų čempionato rungtynės, kuriose savo jėgas tikrinosi taip pat Kretingos motobolo pirmoji ir antroji komandos.
Čia nuo pat rungtynių pradžios prasidėjo įvarčių „fiesta“. Nuo pat rungtynių pradžios pirmavo pirmoji Kretingos jaunimo komanda, vedama 4 įvarčius pelniusio ir naudingiausiu rungtynių žaidėju tapusio Gabrieliaus Pazdrazdžio. Visgi savų argumentų turėjo ir pagal amžių šiek tiek jaunesni antrosios mūsų miesto jaunimo komandos atstovai, kuriuos į priekį tempė vyriausiojo komandos trenerio R. Žiubrio penkiolikmetis sūnus Tadas, pelnęs 3 įvarčius.
Nors baigiantis trečiajam kėlinukui rezultatas išsilygino, ketvirtajame dviem tiksliais smūgiais savo persvarą rezultatu 6-4 įtvirtino pirmoji Kretingos motobolo ekipa.
Jaunimo pasirodymu patenkintas liko ir treneris.
„Jaunimas, manau, susirinkusiems žiūrovams padarė šventę. Vis dėlto 10 įvarčiu yra daug. Bet svarbiausia, jie krito ne į vienos komandos vartus. Tai parodo, kad rungtynės buvo įtemptos ir įdomios. Iš trenerio pusės pamačiau ir daug taisytinų dalykų, ir nemažai taktinių klaidų. Rungtynės – geriausias veidrodis, parodantis, kur reikia tobulėti ir ką taisyti.“
Kitos motobolo rungtynės įvyks į motodromą sukvies birželio 12 d., šeštadienį. Čia 17 val. Kretingos MK U 18 susitiks su Skuodo “Bartuva” U 18.

Nuotraukos – Aisto Mendeikos ir Aušrinės Sinušaitės. 

 32,328 peržiūrų (-a)

91% LikesVS
9% Dislikes
One thought on “Lietuvos motobolo čempionatas startavo su įtemptomis kovomis”

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE