Po pernykščių metų kovidinės pauzės Kretingos rajono savivaldybės taryba šiemet pagerbė 4 rajono kultūrininkes – skyrė tris kultūros ir meno premijas ir suteikė Garbės piliečio vardą.

Kultūros centro darbuotojoms ir bibliotekininkei
Premijos skirtos Kretingos rajono kultūros centro Laukžemės skyriaus vedėjai Aidai Mikutienei – už realizuojamus vertingus projektus; M. Valančiaus viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėjai Birutei Naujokaitienei – už išskirtinę kultūrinę-švietėjišką veiklą ir Kretingos rajono kultūros centro renginių organizatorei Aušrinei Zulumskytei – už aktyvią ir reikšmingą kūrybinę ir kultūrinę veiklą.
Kultūrinininkėms paskirstyta 3 tūkst. eurų, kiekvienai – po tūkstantį.

Kretingos rajono kultūros centro renginių organizatorė Aušrinė Zulumskytė.

Laukžemės vedėją pasiūlė darbėniškiai
Gražiais, šiltais žodžiais kolegos ir bendradarbiai apibūdino visas tris šių metų Kultūros ir meno premijos laureates. Įdomi detalė: kultūros darbuotojos A. Mikutienės kandidatūrą premijai gauti teikė ne Kultūros centras, bet Darbėnų seniūnija. O „Švyturio“ kalbintas Kultūros centro vadovas Pranas Razgus teigė, kad Laukžemėje dirbanti skyriaus vadovė Aida yra „tikras kultūros žmogus“, realizuojanti įvairiausius projektus, dažnai nenustygstanti vietoje, kupina kūrybinių sumanymų, traukianti žmones.
Darbėnų seniūnas Alvydas Poškys taip pat negailėjo šiltų žodžių A. Mikutienei:„Ji tikrai verta tokio pagerbimo, nes daugelį metų aktyviai dirba ne tik įvairiapusėje kultūros srityje, bet yra ir Laukžemės bendruomenės pirmininkė. Tačiau geografiškai tik Laukžeme jos darbai ir sumanymai neapsiriboja. Ji – žmogus, apie kurį noriai buriasi kaimo žmonės, visa bendruomenė. Ji daug laiko ir energijos skiria miestelio gerbūvio gražinimui, kitų projektų teikimui ir vykdymui.“

Kretingos rajono kultūros centro Laukžemės skyriaus vedėja Aida Mikutienė.

Kolegos negailėjo gerų žodžių laureatėms
A. Zulumskytės kandidatūrą premijai gauti teikė Kultūros centras. Jo vadovas P. Razgus atkreipė dėmesį, kad Aušrinė – ne tik atsidavusi kultūros veikėja, bet ir poetė, socialinių mokslų daktarė, dėstanti Klaipėdos universitete.
Vertindama premijos laureatės B. Naujokaitienės veiklą, M. Valančiaus viešosios bibliotekos vadovė Birutė Karčiauskienė sakė, kad už savo aktyvią veiklą puoselėjant kultūrą, rengiant ir dalyvaujant įvairiuose savivaldybės renginiuose ji neabejotinai verta garbingo apdovanojimo: „Birutė jau 15 metų dirba bibliotekoje, daug pastangų skiria etninės veiklos puoselėjimui, aktyviai ir sėkmingai dalyvauja projektinėje veikloje, jos sugalvoti renginiai traukia jaunimą.“

M. Valančiaus bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Birutė Naujokaitienė.

Iki šiol išdalintos 65 premijos
Sprendimą dėl Savivaldybės kultūros ir meno premijų skyrimo sprendžia Kultūros ir meno taryba. Kretingos rajono kultūros ir meno premijos teikiamos nuo 2006 metų. Šios premijos neteiktos tik 2020 metais, kai prasidėjusi COVID-19 pandemija sujaukė daugelį planų, apkarpė Savivaldybės finansus.
Iki šių metų Kretingos rajono savivaldybėje išdalintos 65 kultūros ir meno premijos.

Kretingos rajono Garbės pilietė Kretingos muziejaus direktorė Vida Kanapkienė.

44-oji Garbės piliečio nominacija
Garbės piliečio vardas šiemet suteiktas Kretingos muziejaus direktorei Vidai Kanapkienei.
V. Kanapkienės kandidatūrą šiai garbingai nominacijai pateikė klubas „Kretingos krašto ainiai“. Kandidatūrą svarstė ir vienbalsiai jai pritarė Savivaldybės tarybos sprendimu sudaryta speciali 9 narių komisija, vadovaujama mero Antano Kalniaus.
Tai – 44-oji Kretingos rajono Garbės piliečio nominacija.

 189,418 peržiūrų (-a)

96% LikesVS
4% Dislikes