Savaitei prasidėjus Senojoje Įpiltyje teko pasidarbuoti išminuotojams. Asociatyvi nuotr.

Prasidėjus vasarai, deja, „praturtėjo” ir Klaipėdos apskrities policijos suvestinė. Šią savaitę pareigūnai nemažai darbo turėjo kurorte, o Kretingos rajone teko pasidarbuoti ir išminuotojams.

Sautėjo vagys
Per šią savaitę Palangoje pavogti net 6 dviračiai. Dviejų dviračių pasigesta trečiadienį privataus namo Ajerų g. kieme, kur jie buvo prirakinti. Žala vertinama 1600 eurų.
O praėjusį sekmadienį 4 dviračiai negrąžinti į nuomos punktus Šventosios g. ir Vytauto g., Palangoje. Žala – 1000 eurų.
Praėjusį savaitgalį Palangoje užfiksuotos dar dvi vagystės – iš sendaikčių turgelio nepažįstamas vyriškis nuo prekystalio pavogė 4 albumus su monetomis, vertomis 2500 eurų. Ir iš remontuojamų patalpų S. Neries g. dingo nešiojamas kompiuteris “Dell” su visais priedais – klaviatūra ir nešiojamo kompiuterio kuprine. Žala vertinama 195 eurais.

Aptiko augalinės kilmės narkotikų
Pirmąjį birželio šeštadienį po kurortą patruliuojantys pareigūnai sulaikė du jaunuolius, pas juos aptikę augalinės kilmės galimai narkotinės medžiagos. Vienas 21-erių metų jaunuolis buvo sulaikytas A. Miskevičiaus g., kitas, devyniolikmetis – Aukštaičių-Kretingos g. sankirtoje. Pastarasis ant suoliuko sėdėjo ne vienas, bet pamatęs pareigūnus iš kišenės išsitraukė ir ant grindinio numetė tai, ką turėjo.
Dėl abiejų sulaikytųjų pradėtas tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Sprogmenį išminavo vietoje
Kretingos rajone pirmadienį darbavosi išminuotojai. Apie 10 val. ryto pareigūnai gavo pranešimą, kad Naujojoje Įpiltyje tvarkant sodybos ūkinį pastatą rastas II-ojo Pasaulinio karo artilerijos sviedinys. Sviedinį vietoje sunaikino Lietuvos Kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai.
Surinkta medžiaga pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 253 str. 1 d., kuria remiantis už šaunamojo ginklo ir sprogmenų laikymą be leidimo laikymą baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų, o už didelės sprogstamosios galios arba didelį kiekį šaudmenų, sprogmenų ar sprogstamųjų medžiagų laikyma – nuo 4 iki 8 metų.

Prieš porą savaičių į internetinės sukčiautojos pinkles pakliuvo devyniolikmetė iš Kretingos rajono, pardavinėjusi balto aukso žiedą su briliantais. Tačiau tik šią savaitę mergina kreipėsi į policiją, pranešusi, kad į jos sąskaitą taip ir neįkrito pusantro tūkstančio eurų, nors tariamo pinigų pervedimo nuotrauką “pirkėja” jai buvo atsiuntusi.
Ketvirtadienį skuodiškius sukrėtė radinys Didžiųjų Rūšupių kaimo tvenkinyje. Plastikiniame maiše – šuns gaišena. Pradėtas tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

 

 37,274 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes