Kretingoje "Jonavai" teko gerokai pasinervinti - lyderiams rimtą iššūkį metė aikštės šeimininkė „Minija“. Mendeikos nuotr.

Pirmos lygos 10-ajame ture „Jonavos“ komanda vaikščiojo skustuvo ašmenimis, bet vis tiek liko vienintele taškų dar nepraradusia dalyve. Vienvaldžiams lyderiams atsipalaiduoti neleidžia sėkmingai taškus renkantys „Šiaulių“, Plungės „Babrungo“ bei Kazlų Rūdos „Šilo“ futbolininkai.

Dubleriai. 10-asis turas buvo juodas dublerinėms komandoms. Pralaimėjimus patyrė net penkios iš šešių jaunimo ekipų. Drąsiai galėjo būti ir visos, bet vienintelę nesuklupusią komandą – Marijampolės „Sūduvą B“ išgelbėjo tai, jog marijampoliečiai ir „Kauno Žalgirio B“ futbolininkai žaidė tarpusavyje. Kaune svečiai reikalus sutvarkė gan lengvai. Jau 7-ąją min. pasižymėjo Saulius Vikertas, 42-ąją min. – Catalinas-Stefanas Tira, 56 min. – Augustinas Dubickas. Dar neseniai pirmenybių autsaideriais buvę suvalkiečiai su 7 taškais pakilo į 11-ąją poziciją. Galėjo šoktelėti ir dar aukščiau, bet Vilniaus BFA savo aikštėje 1:0 pranoko Gargždų „Bangą B“. Retą ir svarbią pergalę vilniečiams lėmė saugo Tomašo Golubickio rezultatyvus smūgis 70-ąją min. Tai buvo pirmasis 17-mečio įvartis vilkint BFA marškinėliais.

Brazilas. 23 metų Henrique nespėjo nuversti kalnų per savo neilgą karjerą, tačiau Plungėje jis spindi ryškiausiomis spalvomis. Praėjusiame ture brazilas pelnė visus tris „Babrungo“ įvarčius ir padėjo 3:2 palaužti „Panevėžį B“. Iš viso jau 12 sykių pasižymėjęs legionierius, drauge su Vilniaus „Žalgiris B“ puolėju Meinardu Mikulėnu, pirmauja lygos snaiperių sąraše. Laimėjimas prieš svečius iš Aukštaitijos „Babrungą“ vėl sugrąžino į kovą dėl medalių. Plungiškiai su 19 taškų dar nepavijo trečioje vietoje žengiančio „Žalgirio B“, bet atsilieka vos dviem taškais.

Pamoka. Jaunieji žalgiriečiai, iki šiol galėję vadintis vienu ryškiausių čempionato atradimų, savaitgalį gavo skaudžią pamoką. Juos net 5:0 nušlavė „Šiauliai“. Nors prognozuota, jog dviejų tiesioginių konkurentų dėl antrosios pozicijos akistata bus atkakli, intriga išgaravo akimirksniu. Savo tvirtovėje žaidę šiauliečiai svečių gynybos užtvaras pralaužė jau 50-ąją sekundę, kai po kampinio pasižymėjo Deividas Dovydaitis. Dar iki pertraukos rezultatas tapo triuškinamu.

„Mūsų tikslas buvo neleisti vilniečiams kontroliuoti žaidimo, nes tie vaikinai moka elgtis su kamuoliu. Džiaugiamės įtikinama pergale ir važiuojame toliau“, – dėstė „Šiaulių“ treneris Mindaugas Čepas.

„Apmaudu pralaimėti 0:5, bet rezultatas dėsningas, neturėjome 4-5 pagrindinių žaidėjų. Birželis daugeliui vaikinų – abitūros egzaminų metas. Jie neišsimiega, išsimuša iš ritmo. Praėjus šiam laikotarpiui tikrai taps lengviau“, – vylėsi „Žalgiris B“ ekipos vairininkas Žydrūnas Grudzinskas.

Jubiliejus. Šiauliečiai su 25 taškais vis dar gerokai atsilieka nuo lyderės „Jonavos“, bet yra žaidę rungtynėmis mažiau. Jonaviečiai šiame ture atšventė nedidelį jubiliejų – 10-ąjį laimėtą mūšį. Tiesa, šį kartą Eisvino Utyros auklėtiniams teko pasinervinti. Mače Kretingoje lyderiams rimtą iššūkį metė vietos „Minija“. Marius Ganusauskas 27 min. išvedė favoritus į priekį, bet prieš pat pagrindinio laiko pabaigą (88  min.) japonas Shogo Osawa rezultatą išlygino. Kai jau atrodė, kad jonaviečiams nepavyks išvengti taškų praradimo, vienas labiausiai patyrusių jų žaidėjų Tadas Eliošius per teisėjo pridėtą laiką persvėrė – 2:1, o Kretingos stadiono rūbinėje skambėjo įprastinis „Jonaviečiai! Jonaviečiai! Hey! Hey!”

Gerų emocijų nestigo ir Kazlų Rūdos „Šilo“ stovykloje. Du Deivido Karpavičiaus ir vienas Ričardo Beniušio dūris „Šilui“ nukalė įtikinamą pergalę 3:0 prieš Vilniaus „Riterius B“ bei nugalėtojams garantavo perspektyvią 5-ąją poziciją.

 16,509 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes