Savaitės viduryje Kelyje Kartena – Kūlupėnai – Salantai žuvo motociklininkas. Asociatyvi nuotr.

Trečiadienio vakarą, apie 20 val., kelio Kartena–Kūlupėnai–Salantai 15-ame kilometre susidūręs su automobiliu žuvo motociklininkas. Tai – trečia žūtis Kretingos rajono keliuose šiais metais.

Automobilis nepraleido motociklo
Automobilio „Opel Signum“ 58-erių metų vairuotojas, apsisukdamas kelyje, nepraleido tiesiai važiavusio motociklo „KTM“. Susidūręs su automobiliu 36-erių metų motociklininkas žuvo.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str. 5 d., kuri skamba taip: “Tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.”

Mirčių keliuose daugėja
Pastarąsias dvi savaites po seniūnijas kartu su meru važinėdamas Kretingos komisaras Arūnas Pužauskas atkreipė dėmesį, kad visos tokios skaudžios žūtys įvyksta puikiuose keliuose.
„Jūs prašote „asfalto, asfalto“, bet neatsimenu nė vienos tokios nelaimės žvyrkelyje, – rajono gyventojams sakė komisaras. – Žinoma, nesakau, kad dabar reikia kelius išarti, tačiau, kai kelias geras, kažkas nori taip pasilakstyti. O šie skaičiai neramina. Prieš trejus metus mirčių keliuose turėjome 2, pernai – 4, o šiemet – jau trečia žūtis tik per pirmą pusmetį. Gal ir šitas karantinas dabar spaudžia žmonėms smegenis, tad vyrai sėda ant geležinio žirgo ir lekia.“

Policija sustiprino kontrolę
Šią savaitę visuose Klaipėdos apskrities keliuose vykdoma sustiprinta vairuotojų ir dviratininkų neblaivumo kontrolė. Policines priemones vykdo ne tik Klaipėdos apskrities Kelių policijos, bet ir miestų bei rajonų policijos komisariatų pareigūnai.
Birželio 16-17 d. Klaipėdos apskrities Kelių policijos pareigūnai nustatė 4 neblaivius vairuotojus. Birželio 16 d. Klaipėdoje, Baltijos pr., 1963 m. gimusiam krovininio automobilio „Mercedes Benz“ vairuotojui nustatytas 0,49 prom., o prie Smiltelės g. ir Minijos g. sankryžos sustabdytam 1968 m. gimusiam BMW vairuotojui – 0,80 prom. neblaivumas.

Palangoje girtas vairuotojas patikros atsisakė
Ketvirtadienį, apie 22.58 val. Palangos policijos pareigūnai sulaukė pranešimo dėl galimai neblaivaus, automobilio „Mercedes Benz“ vairuotojo.
Atvykę pareigūnai Ganyklų g. rado stovintį minėtą automobilį, vairuotojo vietoje sėdėjęs 59-erių metų vyras tikrintis blaivumą atsisakė, tačiau buvo akivaizdžiai neblaivus
Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281(1) str. 1 d.

Penktadienį patikrino 76 vairuotojus
Klaipėdos miesto policijos pareigūnai birželio penktadienį patikrino 76 automobilių vairuotojus. Krovininio automobilio vairuotojui, Latvijos piliečiui buvo nustatytas 0,10 prom. neblaivumas, pradėta administracinė teisena pagal LR ANK 422 str. 2 d.
Dar du vairuotojai buvo vartoję alkoholio, tačiau leistinos normos neviršijo.
Per savaitę patikrinti ir 98 dviračiais bei paspirtukais važiavę asmenys – vienam dviratininkui nustatytas 0,56 prom. neblaivumas.
Vykdydami prevencines priemones uostamiesčio pareigūnai iš viso pradėjo 22 administracines teisenas dėl įvairių KET pažeidimų.
Klaipėdos rajono PK pareigūnai šią savaitę nustatė 17 KET pažeidimų, tarp jų – birželio 15 d. Doviluose sustabdytas neblaivus 60-metis „Fiat“ vairuotojas, jam nustatytas 0,59 prom. neblaivumas. Tą pačią dieną Gargžduose užfiksuotas ir neblaivus dviratininkas – 45-erių vyrui nustatytas 1,31 prom. neblaivumas.

Nubaudė ir motociklininkę
Klaipėdos apskrities Kelių policijos pareigūnai užfiksavo ir kelis itin įžūlius greičio viršijimo atvejus. Birželio 16 d. Klaipėdos rajono kelyje Klaipėda–Liepoja sustabdytas 24-erių „Audi“ vairuotojas, kuris skriejo 140 km/h greičiu, kai leistinas toje vietoje – vos 70 km/h. Vairuotojui skirta 225 eurų bauda ir mėnesiui atimta teisė vairuoti.
Ten pat sustabdytas 29-erių „Mercedes Benz“ vairuotojas, važiavęs 135 km/h greičiu. Jam skirta 450 eurų bauda ir 2 mėn. atimta teisė vairuoti, nes asmuo už greičio viršijimą šiemet jau buvo baustas. Tame pačiame kelyje buvo sustabdyta ir 46-erių motociklo „Yamaha“ vairuotoja, kuri važiavo 122 km/h greičiu, kai leistinas yra 70 km/h.
Motociklininkei skirta 225 eurų bauda ir pusmečiui atimta teisė vairuoti.
Sustiprinta eismo saugumo kontrolė visoje Klaipėdos apskrityje bus vykdoma ir kitą savaitę.

 1,469 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes