„Švyturio“ kryžiažodžio laimėtoja kretingiškė Virginija.

Seniausio Kretingos krašto laikraščio „Švyturys“ prenumeratorė Virginija Ambrazaitienė apie kryžiažodžio laimėjimą sužinojo per savo 66-ąjį gimtadienį, birželio 13 d.
Laiminga moteris pasakoja: „Sekmadienį buvo gimtadienis, bet šventėme šeštadienį. Nebuvo nė kada laikraščio atsiversti, nors jį gauname šeštadieniais. Sekmadienį teatsiverčiau – tikrąją gimimo dieną. Žiūriu, kad esu prizininkė. Tai buvo tokia maloni staigmena! Net draugė nusistebėjo tokiu sutapimu, kai jai pasakiau, kad einu į redakciją prizo pasiimti“.
Virginija pasakojo, kad kryžiažodžius labai mėgsta, nors juos spręsti pradėjo tik išėjusi į pensiją – prieš trejus metus. Moteris visą gyvenimo dirbo vaikų darželyje auklėtoja: „Pirmus 3 metus – „Žilvityje“, paskui – “Ažuoliuke“, dar vėliau 33 metus – „Žibutėje“, ir darbą užbaigiau vėl grįžusi į „Žilvitį“.
„Kol dirbau, nebuvo to laiko kryžiažodžiams. O dabar pastebėjau, kad atmintis prastėja. Todėl labai džiaugiuosi kiekvieną savaitę gaudama rajoninį „Švyturį“ su kryžiažodžiu. Nebereikia nė papildomai bepirkti. Noriu, kad galvelė kažkiek dirbtų, – atvirauja kretingiškė. – Vesdavome vaikų apskaitą, reikdavo su kompiuteriu paskaičiuoti, o dabar juk 3 metus nedirbu. Todėl ir sprendžiu kryžiažodžius, kad smegenys nesnaustų.“
„Ir įdomu, – priduria kryžiažodžio laimėtoja. – Kartais ir guglinu, ieškau kai ko. Tačiau nemažai atsakymų atspėju pati. Kai auklėtoja dirbau, reikėjo visą laiką domėtis, vaikams vis kažką naujo pasakyti, ar šventei ruošiantis – privalėjai būti apsišvietusi. Nesvarbu, kad jie mažiukai – vis tiek jie laukia įdomesnių dalykų.“
Sulaukusi 66-ojo gimtadienio Virginija šypsosi: „Širdimi būsiu visąlaik jauna. Aš esu tokia – man reikia veiklos, žmonių. Kitur per gimtadienius – indai, šaukštai skamba, nieks nedainuoja. O man reikia padainuoti“.
Beje, šis kryžiažodžio laimėjimas „Švyturyje“ – ne pirmas prizas kretingiškei. Moteris juokiasi, kad šie metai – prizų metai.
„Šiemet ir „Kretingos vandenys pranešė, kad esu išrinkta prizininke. Atvažiavo į butą, atvežė skėtį, kalendorių, šiltu apklotu apsupo. Juk visko turiu tam amžiui atėjus, bet be galo smagu. Aš visąlaik jaučiu didelę atgaivą, kai matau, kad stengiausi, ir man pavyko. Iš tokių smulkmenų gyvenimas ir susideda – tada pasijauti laimingas, – dalijasi mintimis „Švyturio“ prenumeratorė. – Yra buvę, kad Lietuvai šimtmetį švenčiant irgi buvo skelbiami klausimai. Laimėjau ne pirmą vietą, bet gavau bilietą į spektaklį, šokoladą ir puoduką su užrašu „Švyturys“. Tebesaugau jį iki šiol“.
Viktorijai įteikėme „Švyturio“ kalendorių su šių metų Kretingos krašto jubiliejinėmis sukaktimis ir mūsų rėmėjos „Sandros artelės“ rankų darbo trikotažinę kepuraitę. Kretingiškė turėjo galimybę pasirinkti ir galvajuostę sau, bet dovanėlę išrinko anūkui.

 5,038 peržiūrų (-a)

89% LikesVS
11% Dislikes