Šį laišką prieš savaitę Salantų kultūros centre rajono vadovams perskaitęs Kazys Vyšniauskas teatrališkai pademonstravo, kaip toli jų viltis sulaukti Kalno g. kapitalinio remonto. Aisto Mendeikos nuotr.

Nepriklausomoje Lietuvoje gyvename jau daugiau nei tris dešimtmečius. Visą tą laiką kantriai laukėme, galvodami, jog ir mes esame žmonės, esame mokesčių mokėtojai, tad gal nusipelnėme, kad būtų remontuojamos gatvės, kad vakarais jos būtų apšviestos, kad nekristų žvyras pro atvirą langą į verdamą sriubą, kad nereiktų ryti dulkių, kad galėtume kieme bent skalbinius pasidžiauti. Supratome, kad taip tyliai sėdėdami nieko ir nesulauksime.
2019 m. ėmėmės raštų rašymo, vizitų į rajono valdžios kabinetus. Ir sulaukėme… Deja, bet daugiausia – tik pažadų. Iš Imbarės seniūnijai skirtų keliams ir gatvėms tvarkyti lėšų išasfaltuota Liepų gatvės atkarpa ir įrengtas gatvės apšvietimas. Vargais negalais kitų seniūnijos kaimų seniūnaičiai sutiko ir šiemet mums skirti dalį lėšų užbaigti šios gatvės asfaltavimo darbams. Labai džiaugiamės, kad ši gatvė pagaliau sulaukė dėmesio. Dėkojame seniūnaičiams už supratingumą (juk kituose kaimuose žmonės taip pat laukia gatvių ir kelių remonto).
Kur kas liūdnesnė padėtis ir dar daugiau pažerta pažadų dėl Kalno gatvės. Sulaukėme, kad mūsų kaimo Kalno gatvė įtraukta į gatvių, kurios bus 2019-2022 m. bus tvarkomos iš Kelių priežiūros programos lėšų. Iš pradžių ketinta ją apšviesti, paskui apšvietimo darbai nukelti iki to laiko, kol bus remontuojama ši gatvė. O jos remontas vis nepasiekiamas.
Jau pernai išklausę pažadų viltingai laukėme, kol įvyks viešieji pirkimai ir bus parinktas rangovas. Nesulaukę vėl kreipėmės ir į savivaldybę, ir į Seimo narį. Šią gegužę gavome mero pasirašytą atsakymą, jog tik šiemet, ir dar tik planuojama vykdyti viešųjų pirkimų procedūras Kalno g. kapitalinio remonto darbų rangovui parinkti bei bus vertinamos galimybės šios atkarpos kapitalinio remonto darbus finasuoti. Jūs planuojate, ieškote galimybių, paskui vėl planuojate, paskui vėl kažko ieškote, o mes taip ir tebeskęstame dulkėse, neturim apšvietimo, braidom patamsiais po purvynus ir vis laukiam…
Mano kalbėjimas ilgokas, tačiau klausimas labai konkretus, ir labai trumpas – KADA? Kada turėsime suremontuotą Kalno gatvę ir įrengtą apšvietimą?
Kazys Vyšniauskas, Barzdžių bendruomenės pirmininkas

 242,102 peržiūrų (-a)

88% LikesVS
12% Dislikes