Kaimo reikalų ir ekologijos komiteto nariai, šią savaitę pasivaikščioję prie Salantų tvenkinio ir apžiūrėję užtvanką, nusprendė priešintis planams ją nugriauti.

Šį antradienį kelis rajono tvenkinius apžiūrėję Savivaldybės tarybos Kaimo reikalų ir ekologijos komiteto nariai Steponas Baltuonis ir Stasys Kaniava nutarė nepritarti ketinimams nugriauti Salantų užtvanką. Rugpjūtį planuojama teikti Tarybai pasiūlymą, kokių priemonių imtis, kad būtų labiau prižiūrimi Salantų bei kiti tvenkiniai ir jų įrenginiai.
Savivaldybės tarybos Kaimo reikalų ir ekologijos komiteto pirmininko Stepono Baltuonio nuomone, būtina daugiau dėmesio skirti rajone esantiems tvankiniams, jų priežiūrai, kad gyventojai galėtų jais naudotis. Išvažiuojamajame posėdyje apžiūrėję Salantų, Tuzų, Pesčių, Grūšlaukės bei Tūbausių tvenkinius komiteto nariai tuo įsitikino.
„Prižiūrėti tvenkinių hidrologinius įrenginius yra Savivaldybės funkcija. Akivaizdu, kad jiems dėmesio beveik neskiriama. Konstrukcijos surūdyjusios ir vargu, ar būtų įmanoma, pavyzdžiui, atidaryti sklendes vandeniui iš tvenkinių nuleisti. Nebent Tūbausių tvenkinyje, kur neseniai įrengimai buvo remontuojami. Salantų užtvankos įrengimai labai blogos būklės, tačiau nemanau, kad ją būtina griauti. Daugumos komiteto narių nuomone, reikia ieškoti kitos išeities ir užtvankos negriauti. Galbūt labiau tiktų įrengti žuvutakius lašišoms“, – „Švyturiui“ sakė komiteto pirmininkas.
Pasak jo, dauguma Kaimo reikalų ir ekologijos komiteto narių nepritaria planams griauti Salantų užtvanką, tačiau galutinį sprendimą ketinama priimti kitą antradienį. Vėliau bus ruošiamas pasiūlymas Savivaldybės tarybai, kokių priemonių imtis, kad Salantų užtvanka būtų išsaugota.
Išvažiuojamajame komiteto posėdyje nedayvavo Konstantinas Skierus, Vladas Baltuonis ir Antanas Puodys.

 15,630 peržiūrų (-a)

44% LikesVS
56% Dislikes