Pasiplaukiojimas laivu "Forelle" - puiki vasaros pramoga.

Pasibaigęs karantinas Lietuvoje ir vis labiau įsibėgėjanti vasara, kviečia pasinerti į atostogų ir nuotykių vandenyną. Norite įdomiai ir netradiciškai atšvęsti šventes ar pradžiuginti bei nustebinti savo svečius? Geriausias pasirinkimas – kruizas egzotišku aštuoniasdešimtmečiu renovuotu, patikimu laivu “Forelle”.

Retro aplinka nukelia į istorinę krašto praeitį

Plaukiant šiuo laivu, atsiveria visas Kuršių nerijos grožis, o įdomios kelionės įspūdį sustiprina jauki retro stiliaus laivo aplinka, tarsi nukelianti į istorinę krašto praeitį.

Pasak laivo kapitono Mariaus Petrošiaus, Juodkrantė, įsikūrusi Kuršių Nerijos nacionaliniame parke, tai vienas gražiausių ir unikaliausių parkų ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje.

Ekologiškas pasirinkimas

“Apkraudami šį parką automobiliais, aliname ir netausojame šio nuostabaus krašto, vasaros metu iš Klaipėdos keliantys automobilius keltai vos spėja suktis, susidaro didelės automobilių spūstys pačiame Klaipėdos mieste, įvažiuojant į keltą, ir grįžtant iš Neringos.

Išeitis – laivas “Forelle”, kuris vienu metu gali plukdyti iki 80 keleivių. Vidutiniškai skaičiuojant po 3 keleivius automobilyje, susidarytų net 25 lengvieji automobiliai. Tai būtų nemažas CO2 kiekis, išskiriamas Kuršių nerijoje, jei keliautumėte savo transportu.

Nors “Forelle” skaičiuoja 85 metus, tai nėra taršus laivas. Visi jo varikliai modernizuoti, tad laivas ekologija neatsilieka nuo naujai pastatytų laivų. Todėl, plaukdami laivu ne tik kad prisidedame prie ekologijos, bet ir leidžiame sau pasijusti tikrais keliautojais”, – apie kelionės privalumus pasakoja laivo kapitonas.

Pastatytas Vokietijoje 1934 m.

Laivas „Forelle” pastatytas 1934 metais Vokietijoje, Flensburgo laivų statyklos bendrovėje. Tai buvo vienas pirmųjų Flensburgo įlankos motorlaivių, pradėjęs naują laivybos etapą.

Jau tada 23 metrų ilgio laivas, kuriame nėra nei vienos tuščios patalpos, garsėjo patogiomis sąlygomis keleiviams. Skoningai įrengta kajutė, šildymas, iš čiaupo bėgantis šiltas vanduo anuomet buvo negirdėtas komfortas!

Karo audras pergyvenusi „Forelle” išgarsėjo praėjusio amžiaus viduryje, pradėjusi legendinę „sviesto laivybą“ – sviesto ir kitų maisto produktų gabenimą iš Danijos į Vokietiją.

„Forellei”  teko paplaukioti ir Elbės upe, kol pagaliau įspūdingą istoriją turintis laivas pateko į mūsų Kuršių marių vandenis.

Išplaukia kiekvieną dieną

Nuo liepos pirmos dienos reguliariai kursuojantis laivas iš Klaipėdos į Juodkrantę išplaukia 10.30 val. o iš Juodkrantės visus norinčius plaukti iki Negyvųjų kopų kviečia 14 val.

Iš Juodkrantės iki Negyvųjų kopų išplaukiama 14 val.

Iš Juodkrantės į Klaipėdą laivas pajuda 16 val., o 18 val. švartuojasi Klaipėdoje.

Maršrutai vyksta kiekvieną savaitgalį gegužės ir rugsėjo mėn., o nuo liepos 1 d. iki rugpjūčio 31 d. – kiekvieną dieną.

Laivas išplaukia iš Kruizinių laivų terminalo (Žvejų g. 24) šalia “Old Mill Hotel” viešbučio. Lengviau rasite išvykimo vietą paspaudę šią nuorodą!

Laivas “Forelle” priskiriamas nuolatinio susisiekimo transporto priemonėms, tad keliaujant juo Galimybių pasas nereikalingas.

Laive ne tik galima saugiai ir smagiai leisti laiką su šeima, mėgaujantis uosto vaizdais ir kraštovaizdžiu, bet ir užkąsti bei atsigaivinti jaukiame bare.

 11,952 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes