Vakaro organizatorė Regina Šiaulienė kviečia aplankyti atsinaujinusį Abakų Lurdą. Autoriaus nuotr.

Atnaujinta, išpuošta Abakų Lurdo grota su Švč. Lurdo Marijos skulptūra bei šalia stovinti koplyčia Kartenoje nestokoja svečių bei lankytojų iš aplinkinių gyvenviečių. Ramioje medžių paunksmėje rengiami įvairūs renginiai. Paskutinįkart žmonės čia gausiai rinkosi vieną birželio vakarą, pavadintą „J. A. Pabrėžos pėdomis“ – pagerbti sielų gydytoju vadinto kunigo, botaniko, pranciškonų brolio Jurgio Ambraziejaus Pabrėžos atminimą.

J. A. Pabrėžos 250-osioms gimimo metinėms metams paminėti skirtame renginyje Žolinčių akademijos prezidentė Danutė Kunčienė papasakojo apie neįkainojamą jo indėlį tyrinėjant įvairius augalus, aiškinantis jų gydomąsias savybes.

Iškilmingos procesijos dalyviai, lydimi brolio Pauliaus Vaineikio OFM, giedodami giesmes keliavo iš Kartenos į Abakų Lurdą.

Su susirinkusiaisiais apie J. A. Pabrėžos sielovados aktualijas šiandien diskutavo vyresnysis brolis Benediktas Jurčys OFM.
Vegetariškais valgiais visus vaišino svečiai iš Gargždų Lilita ir Kęstutis Dauniai.
Vakarą vainikavo muzikuojančio jaunimo bei kitų nepatingėjusių pasivaikščioti renginio dalyvių iškilminga procesija Minijos slėniu nuo Kartenos bažnyčios, pro Kartenos piliakalnį į Abakų Lurdą. Procesijai vadovavo brolis Paulius Vaineikis OFM.

Didelio susidomėjimo sulaukė pokalbis su pranciškonų vienuoliu Benediktu Jurčiu OFM.

Saulei vis labiau slepiantis už medžių, susirinkusiesiems koncertavo Gargždų muzikos mokyklos moksleivės Auksė Rekašiutė, Skaistė Rekašiutė, Erika Potenžytė.
„Abakų Lurdas yra ta vieta, kur kiekvienas gali surasti ramybę, pabūti su savimi, su savo mintimis. Taip pat čia visada atsiras bendraminčių, galinčių nuoširdžiai pasikalbėti, kiekvieną suprasti. Todėl kviečiame į atsinaujinusį Lurdą atvykti visus ir visada“, – sakė renginio organizatorė Regina Šiaulienė.

Apie J. A. Pabrėžos suteiktus vardus vaistažolėms bei jų savybes papasakojo Žolinčiaus akademijos prezidentė Danutė Kunčienė.

Temstant Lurdą nušvietė bendrovės „Geralda“ padovanotų žvakių liepsnelės.

Vakaro dalyviai buvo vaišinami gardžiu tortu ir vegetariškais valgiais.

 49,819 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes