Gydytojas. Asociatyvi nuotr.

Gerbiami skaitytojai, kaip jaustumėtės ir ką darytumėte, kai atėję drebėdami pas gydytoją pasijustumėte tarsi patekę ne į gydymo įstaigą, o tartum pas tardytoją į tardymo izoliatorių? Kalbu apie akių gydytoją Liną Rasiukevičių.

Vytautas Jasaitis.

Įeini į kabinetą, pasisveikini, o gydytojas tau tuo pačiu neatsako. Sėdi be nuotaikos, susiviepęs, piktas, amžinai atrodo, kad visą naktį nemiegojęs, visada kažkuo nepatenkintas. Pirmiausia šiek tiek pakelia akis, pasižiūri į pacientą nuo kojų iki galvos.
Įsitikina, kas užėjo į kabinetą: pensininkas, invalidas ar koks nors valdininkas, ar verslininkas. Jei atėjo valdininkas ar panašus asmuo, vyksta normalus, dalykiškas pokalbis apie gydymą, o jei kabinete pasirodė pensininkas ar žmogus su negalia, jau prasideda visai kitoks pokalbis apie gydymą, prasideda ginčai, nesutarimai, intrigos.
O kaip iš tikrųjų dirba ir kaip elgiasi su vienais ar kitais pacientais gydytojas L. Rasiukevičius, galėtų pasakyti kiekvienas bent kartą apsilankęs jo kabinete. Eini dantis sukandęs. Atvirai pasakius, pats pacientas, tame tarpe ir aš, esame kalti, kad sergame akių liga, kad regėjimas kasdien blogėja, o ne gerėja. Ir kaip pacientas gali būti patenkintas, džiaugtis gyvenimu, kad tokie gydytojo L. Rasiukevičiaus gydymo metodai neduoda naudos, o atvirkščiai, tik blogėja. Ir dar jis sako, kad tai normalus dalykas, taip turi būti, viską daro amžius.
Jeigu tau virš 70 metų, esi pensininkas ir dar invalidas, gydymo įstaigoje (ne visur) esi nepageidaujamas, būtent jei patenki pas tokį gydytoją kaip L. Rasiukevičių. Kaip senjoras, tai yra pacientas, turi jaustis, kai tavęs nenori ar tiesiog nesugeba gydyti, tyčiojasi, o paprašius siuntimo pas kitą akių specialistą – neduoda.
Bandant aiškintis, kodėl neduoda siuntimo, panaudodamas net fizinę jėgą išvaro iš kabineto. Aš nejaučiu nostalgijos sovietiniams laikams, bet tada gydytojai taip nedirbo, nesityčiojo iš pacientų kaip dabar. Tada gydytojai neskirstė, ar tu valdininkas, ar pensininkas. Kur tai matyta ir girdėta, kad gydytojas pats sukelia konfliktines situacijas.
Dėl šio incidento teko kreiptis į ligoninės vadovybę, nes akių ligų skyrius yra pavaldus Kretingos ligoninei. Vadovybės teko prašyti, kad paskambintų net šeimos gydytojai – tam, kad man parašytų siuntimą pas specialistus į Klaipėdą.
Vadovybė dar atsakė štai ką: „Žinom, kokio charakterio yra šis gydytojas, žinom kaip jis dirba, bet nežinom, ką reikia daryti, kaip reikia pasielgti. Gydytojų trūksta. Atleisti iš darbo galima, bet kas iš to? Prasidės teismai, kurie vėl jį gali grąžinti į darbą. O toliau ką daryti? Auklėti? O kaip auklėti, jei jis nereaguoja nei į pacientų, nei į vadovų pastabas“.
Ir čia aš gerai suprantu į kokią situaciją patenka ligoninės vadovybė. Tai negerai, tai baisu.
Mano nuomonė yra tokia: tokie konfliktai, nesutarimai tarp gydytojo ir paciento gali sukelti baisias pasekmes, nes paciento kantrybės limitas vieną kartą gali išsekti.
Man susidaro toks įspūdis, jeigu esi pensininkas, invalidas, gali sakyti ar skųstis kam tik nori, gali rašyti kur nori ir kiek nori, net ir pačiam Prezidentui, tavęs niekas neužjaus, neužstos, nepaguos ir nenorės padėti. Tokie medikai kaip L. Rasiukevičius tuo ir naudojasi, jie jaučiasi kaip tikri neliečiami karaliukai. Žmonės gali internete pasidomėti, kokie atsiliepimai yra apie šį gydytoją.
Konstitucijoje yra rašoma, kad žmogaus orumą gina įstatymas. Tai yra grynas melas, tai nieko bendro neturi su realybe. Žmogaus orumas, ypač pensininko, invalido orumas pažeidžiamas kasdien, kas valandą, o ypač patekus į gydymo įstaigą (ne visur), kur dirba tokie gydytojai kaip Linas Rasiukevičius. Tai yra labai baisu.

Vytautas Jasaitis

“Švyturio” redakcijai paprašius Kretingos ligoninės vadovybę pakomentuoti skaitytojo skundus, įstaigoje pradėtas tyrimas dėl Lino Rasiukevičiaus. 

Ar esate patenkinti Kretingos ligoninės medikų darbu?

View Results

Loading ... Loading ...

 147,081 peržiūrų (-a)

75% LikesVS
25% Dislikes
10 thoughts on “Kam reikalingas gydytojas, kuris nenori ar tiesiog nesugeba dirbti?”
  1. Straipsnio autorius gavęs siuntimą pas akių gydytoją turėjo užsyk regustruotis Klaipėdoj o gyd Rasiukevičius negali duot siuntimo nes ne jo kompetencija ,tik šeimos gydytojo duoda siuntimą ir galit važiuot bet kur

  2. Nuostabus kaip žmogus ir kaip akių ligų gydytojas. Labai gerbiu ir žaviuosi jo darbu. Ačiū, gydytojau, už rūpestį ir žinias. Sėkmės Jūsų darbe. Su pagarba Dalia Jockienė

  3. Nieko nuostabaus nepatyriau pas šį gydytoją vien tik replikas , net akispūdžio tyrimo neatliko.Dėl užkritusių vokų problemos pasakė, kad dar matau ateiti pas gydytoją ,tai dar nėra bėda.Liūdna padėtis su akių gydytojais Kretingoje.

  4. Teko ir man karta apsilankyti pas ji. Manau, jis nevertas gydytojo vardo visapusiskai. Nebenoriu rasyt, kaip jis issidirbineja, o supratimo visiskai jokio, o po vizito pas ji ,vistiek teko vaziuot i Klaipeda. Neaisku, kodel ji laiko Kretingos lig.,tegu eina dirbt privaciai, tada supras

  5. lietuvoje gydytoju nera, jie arba nesugeba nustatyti liga, arba nesugeba gydyti. labai mazai ziniu turi lt medikai, net bazes daznai nezino..sugeba tik simptomus uzrasyti ir nurasyti visus simptomus depresijai, faktiskai savo nekompetentinguma pridengti su depresijomis.

  6. Esu senjorė,nesu nei valdininkė,nei verslininkė.Teko lankytis pas šitą gydytoją ir ne kartą . Ir tėvuką jis konsultavo,pasiuntė operacijai į Klaipėdą.Nejaučiau jokios diskriminacijos. Esu labai dėkinga gydytojui už malonų aptarnavimą. Sėkmės darbe.

  7. Teko ir man pas ji apsilankyt del akies tai net neprieime o tuscias kabinetas buvo pasake i Klaipėda kelias neuzrakintas važiuokit ten nepriimsiu pas toki daktara nebenoreciau eit daugiau

  8. Teko lankytis kartu su senyvo amžiaus paciente, pažiūrėjo į gimimo metus, ir nuomojo ranka. Nedavė siuntimo. Kol gavome siuntimą iš kitur , buvo pavėluota , dabar akla liko viena akim.

  9. Teko lankytis kartu su senyvo amžiaus paciente, pažiūrėjo į gimimo metus, ir nuomojo ranka. Nedavė siuntimo. Kol gavome siuntimą iš kitur , buvo pavėluota , dabar akla liko viena akim.

  10. Praėjo jau keli metai po apsilankymo, o nuoskauda liko visam gyvenimui. ,,Nurašė,, dėl amžiaus.Tiesiog davė suprasti ko benorėt toks amžius, Kam besiūsti kur , gal greit mirs, kam to normalaus regėjimo…

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE