Tradicinė vasaros šventė Barzdžiuose „Gimtinės takais“ šiemet buvo išskirtinė – kaimo gyventojai džiaugėsi ne tik gražėjančia aplinka, bet ir pergale dalyvaujant Gyventojų iniciatyvų projekte. Barzdžių bendruomenė šiemet laimėjo 20 tūkst. eurų mažųjų projektų kategorijoje.

„Labai džiaugiamės, kad šiemet laimėjome finansavimą mūsų projektui. Už gautas lėšas jau beveik įsigijome lauko treniruoklius, tualetą, netrukus kaimo laisvalaikio ir poilsio zona pasipuoš nauja terasa su pavėsine ir scena įvairiems renginiams“, – pasakojo bendruomenės pirmininkė Daiva Jonauskienė.

Nors ir ne itin didelė, bet barzdiškiams labai reikalinga pinigų suma kaimą pasiekė gana sunkiai. Pasak D.Jonauskienės, laimėti Gyventojų iniciatyvų projekte mėgino jau trečiąkart. Pernai iki pergalės trūko labai nedaug – barzdiškiai, kaime turėdami tik apie 100 gyventojų, sugebėjo surinkti beveik 500 balsų. Tačiau Vydmantų bendruomenė, turinti per pusantro tūkstančio gyventojų, surinko truputį daugiau balsų ir tapo laimėtoja.

Beje, dėl apmaudaus Barzdžių bendruomenės pralaimėjimo Gyventojų iniciatyvų projekto organizatoriams teko koreguoti jo tvarką, kuri pasirodė esanti nepakankamai tobula.

Tačiau net ir laimėję barzdiškiai nesiruošia „užmigti ant laurų“ ir rankų nenuleidžia. Pasak bendruomenės pirmininkės D.Jonauskienės, dalyvaus ir kitų metų projekte.

„Norėtume gauti lėšų bendruomenės nameliui padidinti, kad galėtume visi sutilpti rengiant vakarones, šiaip įvairius bendruomenės susibūrimus. Dabartiniame vietos mažoka. Tik dabar dvejus metus negalėsime dalyvauti mažesnių projektų kategorijoje, todėl taikysime į didesnius, tikimės laimėti 120 tūkst. eurų“, – planais pasidalijo D.Jonauskienė.

Vis dėlto šiemet barzdiškiai vasarą šventė naujoje aikštelėje, kurią savo lėšomis, kartu su į pagalbą atėjusiais kaimynais, įrengė seniūnaitis Kazys Vyšniauskas. O Barzdžių jaunimas „susimetęs“ nusipirko krepšinio stovus.

Barzdžių bendruomenės pirmininkė nuoširdžiai dėkojo aktyviems kaimo gyventojams, negailintiems nei laiko, nei jėgų bendroms reikmėms, visada padedantiems organizuojant renginius – Simonai Vajerkevičienei, Mindaugui, Kazlauskui, Pranui Domarkui, Povilui Šetkui, Daivai Rašinskaitei, Egidijui Malakauskui.

Tradiciškai barzdiškiai pasveikino ir savo kaimynus jubiliatus bei šiųmetinį naujagimį ir neseniai aukso žiedus sumainiusią jauną šeimą.

„Dabar didžiausia mūsų viltis – Barzdžių kaimo kalno gatvės rekonstrukcija. Jos laukiame jau ne vienerius metus. Šiemet šventėje mus visus nudžiugino Savivaldybės vicemero Dangiro Samaliaus pranešta naujiena, jog netrukus prasidės gatvės rekonstrukcijos procesas“, – sakė D.Jonauskienė.

Pasveikinti barzdiškių atvyko ir rajono vadovai, ir nemažas būrys svečių, visi nešini įvairiomis dovanomis. O ant Imbarės seniūnijos seniūno Antano Turauskio padovanoti stiebo suplevėsavo Lietuvos trispalvė.

« 1 2 »

 18,199 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes