Šiemet Įpilties piliakalnio papėdėje įpiltiškiai sulaukė didelio būrio svečių, kurie susirinko švęsti jau seniai tradicine tapusios mėlynėms skirtos šventės „Prisirpo mėlynės“.

Kaip ir anksčiau, svečiai į įpiltiškių šventę „Prisirpo mėlynės“ rinktis pradėjo kur kas anksčiau nei ji prasidėjo. Mat visi skubėjo nusipirkti šių vietos gyventojų ypač vertinamų uogų, negailėdami ir septynių eurų už litrą.

Pasak uogautojos Onos Bernotienės, šiemet mėlynių nėra itin daug, o ir tos , kurias pavyko surasti, gana nedidelės.

„Tik nedaugelyje vietų pavyko aptikti šiek tiek didesnių“, – sakė O.Bernotienė.

Apsirūpinęs ne tik mėlynėmis, bet ir kol kas negausiai pasirodžiusiais gaideliais bei gardžiais sūriais, vis gausėjantis svečių būrys rinkosi arčiau scenos. Čia juos pasitiko Senosios Įpilties kapela „Piliakalnis“, pakvietusi visus sugiedoti Įpilties himną.

Papasakojusios apie mėlynių naudą, ir ką tik iš miško parneštų, ir tapusių uogiene, šventės reguliuotojos Danutė Bružienė ir Kristina Lauciutė-Dimienė užkopti ant scenos pakvietė Senosios Įpilties bendruomenės pirmininką Edvardą Tedevušą Stalmoką, pristačiusi dar vieną savo įgyvendintą išmonę – skulptūrą-stendą „Mėlynės Impilties. Miškų uogos“.

Bendruomenės pirmininkas taip pat pristatė ir kasmet vis naujus pasirodančius įpiltiškių darbus. Šiemet piliakalnio papėdę papuošė drožėjo Tado Šorio darbai – skulptūrų kompozicija „Nepamirškime savo krašto istorijos“. Pirmininkas pasidžiaugė sėkme dalyvaujant Gyventojų iniciatyvų projektų konkurse, kuriame laimėtos lėšos suteikia puikią galimybę puoselėti poilsiavietę.

„Nieko negalėtume pasiekti, jei neturėtume puikios, susitelkusios bendruomenės, būrio žmonių, niekada neatsisakančių padėti. Noriu jiems visiems padėkoti. Tačiau paminėti visų vardus užtruktų labai ilgai, todėl pavardinsiu bent keletą. Tai – Asta ir Mindaugas Razmai, Nijolė ir Jeronimas Tarvydai, Birutė ir Povilas Lengviai, Aldona ir Edvardas Rusiai, Aldona ir Arūnas Kaubriai, Dalia ir Adomas Stonkai, Danutė ir Povilas Bružai, Vida ir Virginijus Jonauskai, Danutė ir Leonas Jonušai, Uoga Rupšienė, Lina Alonderienė, Ingrida Augutienė. Taip pat visada mus skania sriuba vaišina Šventosios medžiotojų klubo medžiotojai, kurie šiemet į puodą įvertė šerną“, – sakė E.T.Stalmokas.

Į tradicinę šventę susirinkusius įpiltiškius bei jų svečius pasveikino piliakalnio papėdėje vaikystę praleidęs ir čia pat tyvuliuojančiame tvenkinyje plaukti išmokęs Savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Viskontas, didelį malonumą patyręs pirmąkart čia apsilankęs Savivaldybės tarybos narys Steponas Baltuonis, vicemeras Dangiras Samalius.

Visus susirinkusiuosius gardžiai patiekalais, kurių svarbiausia sudedamoji dali buvo mėlynės, vaišino Senosios Įpilties šeimininkės B.Lengvienė, A.Rusienė, A.Kaubrienė, U.Rupšienė, I.Augutienė, D.Jonušienė, L.Alonderienė.

Mažųjų šventės dalyvių ypatingo dėmesio sulaukė rėmėjų dovana – netikėtai piliakalnio papėdėje pasirodžiusi… baltoji meška Waitas, negailėjusi vaikams saldainių lietaus.

Už nuoširdžią paramą rengiant šventę jos organizatoriai padėkojo rėmėjams Mindaugui Juodžiui, Linui Sabaliauskui, Virgilijui Kniškai, Algimantui ir Vytautui Mosėjams, Kazimierui Motiejauskui, Irenai ir Valiui Butkams, Onai ir Rimantui Benečiams, Adelei ir Stasiui Zaborams, Ligitai Rusytei, Rimai Barasaitei, Senosios Įpilties moterų klubui „Gardenija“. Padėkota ir Kretingos rajono savivaldybei bei Darbėnų seniūnijai.

Šventėje netrūko nei dainų, nei muzikos. Visus linksmino ne tik įpiltiškių kapela „Piliakalnis“, bet ir svečiai iš Vydmantų – moterų vokalinis ansamblis, vadovaujamas Jolantos Japertienės, dainininkė Kathrin Kulik, grupė „Husarai“ bei muzikos grupė iš Gargždų „Jums“.

 

 

 

 

« 1 3 »

 12,390 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes