Šeštadienį kūlupėniškiai atšventė vasaros šventę „Kūlupėnai širdyje“, kurios metu įvyko sportinės žaidynės, pasirodė įvairūs meno kolektyvai, veikė amatininkų mugė, vaikai dūko batutuose ir putų šou. Sporto aistruoliai stebėjo tinklinio, krepšinio, smiginio strėlyčių mėtymo, futbolo, žiedų metimo ant stovo, rankų lenkimo, galiūnų ir virvės traukimo varžybas. Rungtyse varžėsi per 250 Kūlupėnų seniūnijos gyventojų.

 Nuo smiginio iki virvės traukimo

 Renginio didžiąją dalį vyko jau minėtos varžybos ir laimėtojų apdovanojimai. Žiūrovai aistringai sirgo už savo draugus ir pažįstamus individualiose sportinėse rungtyse ir komandinėse varžybose. Bene daugiausiai palaikymo sulaukė kūlupėniškis Artūras Narvilas, kuris dalyvavo ne vienoje rungtyje, individualiai ar komandoje: ir rankų lenkimo, ir galiūnų, ir virvės traukimo varžybose.  Jis iškovojo pirmąsias vietas rankų lenkimo rungtyje ir galiūnų varžybose.

Dvidešimt keturių metų Artūras prisipažino, kad rankų lenkimo sportu su pertraukomis užsiima jau  septynerius metus.

„Lietuvos rankų lenkimo čempionatuose esu iškovojęs ir pirmas, ir antras vietas savo svorio kategorijoje iki 75 kilogramų“, – paklaustas apie pasiekimus, sakė jis.

Galiūnų varžybose antroji vieta atiteko Donatui Mačerniui, trečioji – Mindaugui Kniukštai. Kūlupėnuose vyrams teko galynėtis 60 kilogramų maišo nešimo, padangos vertimo ir automobilio tempimo rungtyse.

Pasak A. Narvilo, jam sunkiausiai sekėsi automobilio tempimo rungtis, nes geresnio rezultato nepavyko parodyti dėl tempimo metu nuo peties netikėtai nusmukusios virvės.

„Lengviausiai sekėsi nešti maišą. Būtent šioje rungtyje ir buvau pirmas“, – sakė Artūras.

Bene daugiausiai aistringų žiūrovų dėmesio sulaukė virvės traukimo varžybos. Šiose varžybose triumfavo „Nasrėnų“ komanda, kurios sudėtyje buvo Guoda Motužienė, Rolandas Žiobakas, Vladas Motužis, Petras Šadreika ir Justas Venckauskis.

Pasak šios rungties nugalėtojų, jų komanda susibūrė iš vienos Nasrėnų kaimo gatvės gyventojų, ir su šia komanda jie jau bene penkerius metus dalyvauja įvairiose Lietuvoje organizuojamose varžybose.

“Štai vykusiose varžybose „Purvo gurkšnis“ Bijotuose, netoli Kryžkalnio, iškovojome antrąją vietą. Buvo rimta konkurencija, nes ten dalyvavo net dešimt komandų iš visos Lietuvos. Ir ten, beje, daug kas stebėjosi bei klausinėjo, kur yra tie Kūlupėnai, kokiame rajone? – sakė nugalėtojų komandos narys P. Šadreika. O pasiteiravus, ar jis tik nėra komandos kapitonas, pridūrė, kad jis yra vadinamasis komandos „inkariukas“, tas, kuris stovi gale apsivyniojęs virvę. Virvės traukime šios pozicijos stiprumas, pasak pašnekovo, dažnai net septyniasdešimčia procentų nulemia komandos pergalę ar pralaimėjimą.

Virvės traukimo rungtyje antrąją vietą užėmė komanda „Rimarko“, o trečiąją – „Baudėjai“.

Futbolo varžybose pirmieji buvo komandos „Rimarko“ nariai Laurynas Jokubaitis, Martynas Gervinskis, Gabrielius Talmontas, Marius Žilinskis, Dovydas Zajančauskas, Lukas Biriukovas ir Donatas Bumblys. Lemiamą įvartį pelnė dvidešimtmetis D. Zajančauskas, kuris prisipažino, kad šia sporto šaka užsiima jau dešimt metų bei žaidžia ir Kretingos, ir Palangos komandose.

Daugiausiai dalyvių, apytiksliai po penkiasdešimt, sutraukė renginyje surengtos smiginio strėlyčių mėtymo ir žiedų metimo ant stovo varžybos.

Trylikametis kūlupėniškis Edvinas Žilinskis iškovojo pirmą vietą smiginio strėlyčių metimo į taikinį rungtyje. Tarp moterų šioje rungtyje geriausiai pasirodė Stanislava Talmontienė. O paskutinioji  užsiregistravusi žiedų metimo ant stovo rungtyje Orinta Stropienė tapo šios rungties nugalėtoja. Tarp vyrų šioje rungtyje nugalėtoju tapo Rolandas Lukauskas.

Nugalėtojams – taurės, kitiems – padėkos

 Pirmąją vietą tinklinio varžybose iškovojo komanda „Dream team“ su narėmis Saule Prialgauskaite, Gintare Bumblyte ir Aukse Stropute. Po varžybų merginos neslėpė džiaugsmo dėl pasiekto rezultato ir juokais tarėsi, kaip teks dalintis iškovota taure: kiek laiko pas kiekvieną jų namuose taurė turėtų stovėti.

„Varžybos nebuvo lengvos. Jau keletą metų iš eilės bandėme laimėti šią taurę ir pagaliau mums pavyko“, – džiaugėsi komandos kapitonė S. Prialgauskaitė.

Krepšinio varžybose pirmąją vietą iškovojo kūlupėniškių komanda „Načialnikai“, kurią atstovavo Šarūnas Stalmokas, Donatas Bubnys, Julius Narkus ir Vytautas Alonderis. Antrąją vietą iškovojo komanda „Platelyn“ iš Budrių, kurios nariai: Gediminas Gražulis, Giedrius Raminas, Kęstutis Liaudinskas ir Karolis Kaubrys. Trečioji vieta atiteko kūlupėniškių komandai „Kiaušiniai“, kurią atstovavo Rokas Beržonskis, Evaldas Paulauskas, Gintaras Beniušis ir Kasparas Jonauskas.

Svarsčio rovimo abejomis rankomis su vienu perėmimu varžybose nugalėtoju tapo Vygantas Brauklys. Šeimų estafečių varžybose nugalėjo Karnauskų šeima: Onutė, Saulius ir Jokūbas.

Šventės įkarštyje ant scenos užlipo Kretingos rajono savivaldybės vicemeras Dangiras Samalius ir įteikė padėkas Kūlupėnų bendruomenės nariams. Už aktyvią ilgametę sportinę veiklą padėka įteikta Mariui Žilinskiui, už kūrybines iniciatyvas bei jaunimo telkimą – Rūtai Trakienei, už gražios šeimos darnos puoselėjimą, pilietiškumą ir visokeriopą pagalbą Kūlupėnų seniūnijos bendruomenei  – Anastasijai ir Sauliui Šopagoms, už savanorystę organizuojant ir įgyvendinant kultūrinius renginius – Donatui Vizgaudžiui, už finansinę paramą futbolo komandai  – Rimantui Lukošiui, už pagalbą įgyvendinant projektus, dalyvaujant ir reprezentuojant bendruomenę įvairiuose renginiuose – Petrui Kazlauskui.

Be to, Savivaldybės tarybos narė Vitalija Valančiūtė įteikė Seimo nario Antano Vinkaus padėką  Rolandui Žiobakui už iniciatyvas, įkvepiančias bendruomenę sportinei veiklai, virvės traukimo rungties populiarinimą bei visokeriopą materialinę pagalbą bendruomenės labui. Už ilgametę pedagoginę ir sportinę veiklą padėka įteikta Jonui Benečiui. Už kūrybišką veiklą, vargonavimo ir bažnytinio giedojimo tradicijų puoselėjimą padėką gavo Antanas Žvinklys.

Šventės kultūrinę programą pristatė renginio vedėjos Jolita Drąsutienė ir Giedrė Kniukštienė. Įvyko Kultūros centro  Kūlupėnų skyriaus meno kolektyvų bei muzikuojančio vietos jaunimo koncertas. Be to, koncertavo grupės „Vega“ ir „Tautinis brandas“. Šventę užbaigė diskoteka su grupe „Granto vyrai“.

Šis renginys įgyvendintas dėka Kultūros centro Kūlupėnų skyriaus vedėjos Jolitos Drąsutienės ir Kūlupėnų bendruomenės centro pirmininkės Jūratės Mačernienės parašytų projektų. Tačiau tokiai šventei surengti, pasak  J. Mačernienės, reikalinga visos vietos bendruomenės pagalba. Savo indelį į renginio organizavimą įdėjo Vyskupo Motiejaus Valančiaus gimtinės muziejus ir Kūlupėnų Motiejaus Valančiaus pagrindinė mokykla. Organizuojant renginį savo laiku ar lėšomis prisidėjo Darius Drąsutis, Jolita Drąsutienė, Jurgita Gricienė bei Irma Benetienė.

Mindaugas Laukys

Juozo Baltiejaus nuotr.

« 1 3 »

 12,788 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes