Sekmadienį darbėniškiai praleido krepšinio aikštėje, kur susitiko su gausiu būriu įžymių svečių, atvykusių į tradicinį, jau 11-ąjį krepšinio 3×3 turnyrą trenerio Kazio Maksvyčio taurei laimėti.

Darbėnai niekada nesiskundė tokių turnyrų dalyvių stoka, tačiau šiemet išbandyti jėgas krepšinio aikštelėje susirinko bene rekordinis skaičius komandų bei žaidėjų. Pasak renginio organizatorių, kamuolį į krepšius mėtė net 32 komandos, atvykusios iš Skuodo, Palangos, Mosėdžio, Kretingos, Vydmantų bei pačių Darbėnų.

Svečių būrys irgi atrodė įspūdingai. Pasveikinti krepšininkų į Darbėnus atkeliavo legendiniai Lietuvos krepšininkai Modestas Paulauskas, Rimas Kurtinaitis, Valdemaras Chomičius, Palangoje besitreniruojantys Lietuvos rinktinės krepšininkai Laurynas Birutis ir Tomas Dimša, taip pat Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Svečiai Darbėnuose parungtyniauti susirinkusiems krepšininkams dalijo ne tik palinkėjimus sėkmės, bet negailėjo ir prizų. Nugalėtojai ir prizininkai apdovanoti LKF skirtais Lietuvos krepšinio 100-mečio medaliais, rinktinės marškinėliais, kamuoliais su Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjų parašais bei kitokiais prizais. O turnyro iniciatoriui Kaziui Maksvyčiui jo kraštietis Juozas Stonkus įteikė marškinėlius, pažymėtus 45 numeriu. Mat tokį jubiliejų K.Maksvytis atšventė birželį.

Pirmą kartą per Darbėnų krepšinio turnyrų istoriją krepšininkams išdalinti ir rėmėjų skirti piniginiai prizai. Trečiosios vietos laimėtojai apdovanoti 50 eurų, antrosios – 75 eurais, o pirmosios vietos laimėtojams skirta 100 eurų.

„Šiemet tikrai susirinko rekordinis turnyro krepšininkų skaičius. Malonu matyti gausų jaunimo būrį, ypač mėgstantį krepšinį. Toks šio turnyro ir tikslas – sukviesti darbėniškius, jų draugus, mėgstančius krepšinį“, – sakė K.Maksvytis. Pasak jo, drąsiai galima tikėtis, kad dar ne vienas krepšininkas, papildysiantis Lietuvos krepšinio rinktinės ar kitų garsių komandų gretas bus būtent iš Darbėnų.

Po daugiau nei penkias valandas trukusių rungtynių, gausybės aistrų, Lietuvos krepšinio garsenybės su K.Maksvyčiu priešakyje išdalijo apdovanojimus.

Jauniausioje grupėje U-15 trečiąją vietą užėmė komanda „Demonai“ iš Mosėdžio, antroji vieta atiteko komandai iš Kretingos „Vaiduokliai“, o pirmosios vietos laimėtojais tapo komandos iš uostamiesčio „Šiauriniai“ krepšininkai. Apdovanotas Justas Skanotas ir pastarojoje komandoje žaidęs jauniausias krepšininkas iš Darbėnų Justas Skripkauskas.

Grupėje U-18 trečiąją vietą užėmė komanda iš Kretingos „Riflis“, antroji atiteko komandai „Legionieriai“ o pirmąją vietą užėmė komanda iš Kretingos „Mikelandželai“.

Veteranų pogrupyje trečioji vieta atiteko LKKA komandai, antrąją užėmė „Palangos lokiai“, o nugalėtojais, jau ketvirtąjį kartą, tapo komanda „Salantų granitas“. Veteranų pogrupyje rungtyniavo ir vyriausias žaidėjas – 64-erių darbėniškis Kazys Vičiulis.

Rimčiausioje suaugusiųjų grupėje trečiąją vietą užėmė Kretingos „Riflis“, antroji atiteko komandai iš Vydmantų „Stonkai“, o pirmosios vietos apdovanojimas bei pereinamoji turnyro nugalėtojų taurė jau ketvirtąjį kartą liko Darbėnuose – ją iškovojo darbėniškių komanda „Kiaušiai“: komandos kapitonas Audrius Agintas, žaidėjai Evaldas Paulauskas, Petras Piekus ir Modestas Galdikas.

Taikliausiai baudas mėtė kretingiškis Arnas Kareckas, darbėniškiui Audriui Agintui šioje rungtyje atiteko antroji vieta, trečiosios laimėtoju tapo Paulius Mitkus.

Porinių tritaškių rungtyje taikliausi buvo Tomas Račkus ir Marius Jurkus, antrąją vietą užėmė Justas Žiubrys ir Antanas Levickas, o trečiąją – tėvas ir sūnus Podlinevai.

„Manau, kad Darbėnai yra dalis viso mūsų šalies krepšinio ir džiugu, kad kasmet į turnyrą susirenka vis daugiau žaidėjų, krepšinio mylėtojų. O svarbiausia, kad krepšiniu vis labiau susidomi jaunimas, užsiima juo. Gal ateityje kuris nors iš darbėniškių krepšininkų pasieks ir aukštesnių rezultatų“ po aistringų rungtynių, džiugios apdovanojimų ceremonijos sakė K.Maksvytis.

 

 

 

 

 

 

« 1 2 »

 6,122 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes