Sekmadienį salantiškiai meldėsi Porciunkulės atlaiduose ir linksminosi tradicinėje vasaros šventėje, kurioje skambėjo muzika, dainos, šokio sūkuryje sukosi poros.

Šventiniai renginiai Salantuose, prie Tūkstantmečio paminklo prasidėjo jau ankstų sekmadienio rytą. Žmonės iš įvairių Lietuvos kampelių skubėjo į tautodailės ir amatų mugę „Geradarės Anės juomarks“. Čia ir salantiškiai, ir jų svečiai galėjo įsigyti vietinių tautodailininkų išdrožtą šaukštą, nupintą krepšį ar kitokį reikalingą daiktą.

Po šv. Mišių Salantų Švč. Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje į iškilmingą šventinių renginių ceremoniją visus pakvietė Salantų kultūros centro direktorė Stasė Preibienė. O salantiškius, gausiai susirinkusius ir pasimelsti, ir pasilinksminti, pasveikino Seimo narys Antanas Vinkus, Kretingos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Dangiras Samalius, Skuodo rajono savivaldybės meras Petras Pušinskas bei Salantų seniūnijos seniūnas Kazimieras Galdikas.

Vicemeras D.Samalius Kretingos rajono savivaldybės vardu įteikė padėkas aktyviausiems salantiškiams – Aurimui Rapaliui, Vaidučiui Butkui, Stanislovui Bružui, liaudiškų šokių kolektyvui „Salanta“ ir jo vadovei Almai Preibienei.

Su dovanomis atvyko ir Seimo narys A.Vinkus. Tautines trispalves jis įteikė nusipelniusiems salantiškiams Petrui Stonkui, Jonei ir Sauliui Arkevičiams, Zinai Tuzienei, Irenai ir Juozui Rapaliams.

Po iškilmingos šventės atidarymo ceremonijos ir mažus, ir didelius iki ašarų pralinksmino klounų teatro studijos „Dulidu“ aktoriai, parodę muzikinį gatvės teatro spektaklį „Lets jazz“.

Vakarop, nepažeisdami tradicijos, šventės organizatoriai visus susirinkusiuosius pakvietė į Salantų dvaro parko stadioną, kur įvyko tradicinis linijinių šokių šėlsmas. Po jo savo atliekamais muzikos kūriniais džiugino kapela „Strazdelis“ bei populiariosios muzikos atlikėjai.

« 1 4 »

 2,937 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes