Trečiadienį duris mokiniams atvėrė atnaujinta, dar dažais kvepianti Kretingos Simono Daukanto progimnazijos sporto salė.
Progimnazijos mokinius, atvykusius svečius pasitiko Kretingos meno mokyklos pučiamųjų orkestras, vadovaujamas mokytojo Alvydo Bružo, bei progimnazijos šokėjos, kurias šokio meno moko pedagogė Ema Marija Maslauskaitė.
Pasak S. Daukanto progimnazijos direktorės Sigitos Jonaitienės, visas mokyklos kolektyvas nuoširdžiai džiaugiasi, kad pagaliau vaikai galės sportuoti atnaujintoje, šiuolaikiškoje sporto salėje.
„Mokykla pastatyta 1967-aisiais, o anuomet sporto salės apskritai nebuvo. 1971-aisiais pastačius priestatą, įrengta ir sporto salė. Iki šiol salė nebuvo mačiusi rimtesnio remonto, todėl buvo nusidėvėjusi ir nuskurdusi“, – sakė S. Jonaitienė.
Kol salė buvo remontuojama, anot fizinio ugdymo mokytojo Henriko Lubino, fizinio ugdymo pamokos vykdavo viename kabinete, kur nebuvo suolų, taip pat tekdavo eiti į Sporto mokyklą arba į Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro filialą.
„Taip pat dažnai vaikščiodavome po mokyklos teritoriją, įveikdavome apie 3 kilometrus, sugalvodavome ir kotikių užsiėmimų, kuriems nereikia sporto salės“, – pasakojo H. Lubinas.
Pasveikinti S. Daukanto progimnazijos kolektyvą neatpažįstamai atjaunėjusios sporto salės proga atvykos rajono valdžia, padovanojusi mokiniams krepšinio, futbolo, tinklinio kamuolius.
Vieniems pirmųjų valdžios atstovams teko ir išbandyti salės grindų tvirtumą, o taip pat ir savo taiklumą mėtant kamuolius į krepšį.
Progimnazijos kolektyvas susirinkusius svečius už parodytą dėmesį pavaišinio proginiu tortu.
Kretingos S. Daukanto progimnazijos sporto salės remontas prasidėjo praėjusių metų rugpjūčio 25-ąją. Statybininkai atnaujino šildymo, vėdinimo sistemas, elektros instaliaciją, įstatė naujas duris į mokyklos koridorių bei atliko kitus vidaus darbus.
„Sporto salės grindys atitinka visus reikalavimus – nauja danga yra su amortizaciniais sluoksniais, specialiai skirta sporto salėms. Taip pat dalis kitos įrangos irgi yra nauja“, – sakė Kretingos rajono savivaldybės administracijos Statybos skyriaus vedėja Rima Lukauskienė.
Pasak vedėjos, rangovams S. Daukanto progimnazijoje dar teks pasidarbuoti – rangos sutartyje numatytas Sporto salės korpuso apšiltinimas, apdailos darbai, taip pat stogo apšiltinimas.
„Numatoma pakeisti ir visus lauko laiptus. Taip pat dar laukia ir kiti išorės darbai. Sporto salė remontas kainavo apie 140 tūkst eurų, kurie buvo skirti iš rajono biudžeto“, – teigė R. Lukauskienė.
Kretingos S. Daukanto progimnazija buvo renovuota viena iš pirmųjų mokymo įstaigų rajone.
Šiuo metu baigiama tvarkyti Kūlupėnų Motiejaus Valančiaus pagrindinės mokyklos sporto salė.

« 1 2 »

 31,453 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes