Gyvenimas – kaip baltas popieriaus lapas, laikui bėgant jame atsiranda spalvos, kurios tarsi atspindi kiekvieno žmogaus sielos virpesius – gerumą, rūpestingumą, supratingumą.

Ši savaitė mums – ypatinga, ir, sakome tiesą, truputį liūdna, nes ji yra paskutinė Alvydo Milinio, Palangos sanatorinės mokyklos direktoriaus, kuris jai skyrė net 30 savo gyvenimo metų, darbo savaitė mūsų mokykloje.

Mūsų Alvydas buvo, yra ir visa liks toks, kokį mes jį pažinome – poetiškos sielos žmogus, jautrus kitam, pagarbiai ir dėmesingai išklauso kiekvieną, ypač jauną.

Į mūsų  mokyklą atvyksta jauni, mokyklinio amžiaus ligoniukai iš visos Lietuvos, kai kurie – iš vaikų globos namų, socializacijos centrų. Tokiam jaunimui ypač reikalingas tėviškas požiūris į jų nesėkmes, padrąsinantis, o kartais ir reiklesnis žodis.

Jų Alvydas niekada jokiam vaikui nepristigo.

Į mūsų mokyklą atvykstantys nauji mokiniai yra neretai nedrąsūs, išsigandę – juk nauja mokykla, mokytojai, bendraklasiai. Visus dešimtmečius direktorius asmeniškai pasitinka kiekvieną moksleivį, palydi į klasę, pasikalba, paguodžia. Sudėtingose situacijose jis suranda raktą į vaiko, paauglio širdį. Tuomet nudžiūsta ašaros, atsiranda ramybė veiduose. O išvykdamas ne vienas mokinys yra pasakęs: „Nenoriu išvažiuoti, man gera čia būti“. Moksleiviai išsiveža pačius geriausius prisiminimus ne tik apie mūsų mokyklą, bet ir apie Palangą.

Mūsų Alvydas su visa mokyklos bendruomene sukūrė puikų mikroklimatą mokykloje: žmonės šypsosi, skleidžiama gera nuotaika, pozityvumas.

Žmogiškumas, sąžiningumas, reiklumas, jautrumas, inteligencija, išmintingumas, subtilus humoro jausmas – šiomis savybėmis apdovanotas mūsų direktorius. Neabejotinai Alvydas Milinis yra asmenybė, pavyzdys, koks turi būti vadovas bei pedagogas.

Eiti į darbą, kai jame tvyro nuostabi atmosfera – laimė!

Alvydas visada skleidė žinią, kad kiekvienas žmogus turi šviesos ir gėrio, kurie padeda sukurti tarpusavio santykių harmoniją.

Dėkojame vadovui  už darnų komandinį darbą, sielų bendrystę. Linkime jam geros sveikatos, bendravimo džiaugsmo, šviesių, saulėtų dienų. Visada bus smagu ir miela susitikti su mokyklos direktoriumi, pasidalinti rūpesčiais bei džiaugsmais.

Palangos sanatorinės mokyklos bendruomenė 

 261 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes