Alytų ištikusi ekologinė nelaimė sukrėtė visą šalį. Nors padangų perdirbimo gamykloje kilusį gaisrą ugniagesiams pavyko likviduoti, neprieinamose vietose gumos žaliava smilksta ir aplinkines Alytaus teritorijas nuodija  jau beveik savaitę. 

Tokių padidintą pavojų keliančių įmonių yra ir daugelyje šalies savivaldybių, todėl Kretingos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Eugenijaus Bertašiaus teiravomės, ar mūsų rajonas apsaugotas nuo panašios nelaimės.

Rajono ugniagesių tarnybos viršininkas visus nuramino, kad Kretingos rajone esantys gamybiniai ar sandėliavimo pastatai savo dydžiu toli gražu neprilygsta smilkstančiajam Alytuje, tad ir tokio masto gaisras mūsų rajone nėra tikėtinas. Juo labiau, kad tuose objektuose yra padidinti reikalavimai priešgaisrinei apsaugai.

Jei mūsų rajone ir yra pavojingas žaliavas naudojančios įmonės, jų sandėliuojami kiekiai nėra dideli, tad ir ten kilus gaisrui jis aplinkos taip gausiai neužterštų.  

Artėjant žiemai Kretingos ugniagesiams didesnį nerimą  kelia apskritai rajone padidėjęs gaisrų skaičius. Pasak E. Bertašiaus, palyginti su praeitais metais, jų skaičius išaugo 27 procentais. Šiemet net penktadaliu  daugiau gaisrų negu pernai kilo gyvenamosios paskirties patalpose.

Ugniagesiai fiksuoja, kad dažniausiai gyvenamosios patalpos užsiliepsnoja dėl netvarkingos elektros instaliacijos ir dėl netinkamos krosnių, dūmtraukių, šildymo įrengimų priežiūros. Šiemet 8 gaisrai kilo būtent dėl netvarkingų dūmtraukių bei krosnių.

Artėjant šaltajam sezonui, kuomet įsibėgės kūrenimas, ugniagesiai nerimauja, kad nenukentėtų rajono gyventojai. Išvengti nelaimės padeda dūmtraukio išvalymas, kadangi dažniausiai užsidega jame susikaupę suodžiai.

„Švyturio“ inf.

 1,248 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes