Nacionalinėje krepšinio lygoje praėjusį šeštadienį trečias rungtynes žaidusios Kretingos komandos pralaimėjimą dramatiškoje dvikovoje su Kelmės krepšininkais nulėmė pro šalį skrieję mūsiškių baudos metimai.

Viską nulėmė 8 sekundžių drama

Vos aštuonios sekundės dabar į 11 vietą smuktelėjusius Kretingos krepšininkus skyrė nuo šeštos vietos. Tiek laiko buvo likę žaisti, kai žaisdama Kelmėje mūsų rajono komanda pirmavo vienu tašku.  Jei kretingiškiai būtų išlaikę tą vieną taško persvarą iki rungtynių pabaigos, mūsų komanda su dviem pergalėmis būtų pakilusi į šeštąją vietą.

Tačiau likus 8 sekundėms varžovai į Kretingos krepšį įmetė tritaškį ir rezultatą savo naudai persvėrė dviem taškais. Paruošti lemiamą ataką ir ištaisyti padėtį dar buvo likę laiko. Juolab, kad Kelmės krepšininkai  suskubo prasižengti tikėdamiesi netaiklių baudos metimų.

Deja, aikštelės šeimininkų planas pasiteisino: prie baudų linijos stojęs Domininkas Matutis pirmąją baudą prametė, o antrąjį metimą jis tyčia paleido į lentą laukdamas, kad kamuolį perėmęs komandos draugas pelnys du taškus. Tokia viltis buvo sužibusi, nes atšokusį kamuolį atkovojęs Tadas Maželis dar spėjo mesti į krepšį, tačiau buvo netaiklus. 

„Kelmė” – „Kretinga”  74:72

Rungtynių pradžioje Kretingos krepšininkai iš karto perėmė iniciatyvą ir užtikrintai kontroliavo žaidimą. Po pirmojo kėlinio svečiai jau turėjo 5 taškų persvarą.

Antrajame kėlinyje ši persvara buvo išaugusi iki 7 taškų, tačiau tuomet atsibudo ir šeimininkai, kurie iki kėlinio pabaigos sugebėjo sušvelninti persvarą. Pirmąją rungtynių pusę komandos baigė rezultatu 38:35 kretingiškių naudai.

Po trečiojo kėlinuko varžovai rezultatą išlygino – 57:57 ir atkaklių rungtynių baigtis sprendėsi paskutiniame susitikimo ketvirtyje.

Rungtynių pabaigoje „Kretinga” vienu ar dviem taškais dažniau pirmavo, o šeimininkai vydavosi. Per visas rungtynes „Kelmė” pataikė vos 7 tritaškius iš 24 metimų, tačiau  likus 8 sekundėms paskutinysis jų taiklus metimas iš tolimo atstumo buvo lemiamas. 

Koją pakišo netaiklios baudos

Kad „Kretinga” šiame susitikime už varžovus buvo pajėgesnė, įrodo rungtynių protokolas.

Kretingiškiai taikliau mėtė dvitaškius – 19 iš 36 (52,7 proc.). „Kelmė” iš tiek pat metimų pataikė vienu mažiau.

Mūsų komanda buvo taiklesnė nuo tritaškių linijos – 8 taiklūs metimai iš 22 (36,3 proc.). Tuo metu varžovai metė 24 kartus, o pataikė tik 7 (29,1 proc.).

Mūsų rajono komandos krepšininkai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių – atkovoti 35 kamuoliai, šeimininkai po krepšiais sugriebė trimis mažiau.

Tačiau pralaimėjimą nulėmė netaiklūs kretingiškių baudos metimai. Iš 24 baudos metimų tikslą pasiekė vos 10 (41,6 proc.). Tuo metu „Kelmė” nuo baudos linijos metė 22 kartus ir pataikė 17 (77,2 proc.).

Netaiklios baudos kretingiškiams kaip girnapusė ant kojos neleido nuo varžovų toliau atitrūkti visų rungtynių metu, o dramatiškoje susitikimo pabaigoje – ramiai pasiekti pratęsimą.

Naudingiausias rungtynių žaidėjas buvo kretingiškis Rokas Šimkevičius, kuris aikštelėje praleidęs 18 minučių ir 50 sekundžių pelnė 16 taškų: du tritaškiai iš dviejų ir trys taiklūs dvitaškiai metimai iš penkių. Tačiau Rokas prametė 5 baudas – 4 taiklūs metimai iš 9.

Naudingiausiai šiose rungtynėse žaidė Rokas Šimkevičius.

Rezultatyviausiai „Kretingos” komandoje žaidė Domininkas Matutis – 18 taškų, Linas Jonuška – 15 t., Rytis Zabita – 10 t.

Savaitgalį – proga pakilti aukščiau

Su viena pergale ir dviem pralaimėjimais 11 vietoje atsidūrusi „Kretingos” komanda žais penktadienį ir šeštadienį.

Poryt „Kretinga” savo aikštelėje susitinka su turnyrinės lentelės kaimynais 9 vietoje esančia Plungės „Olimpo” komanda, kuri praėjusiame ture rezultatu 79:88 pralaimėjo lygos lyderiams Kauno „Atletui -LSU”.

Kretingiškių gretose rezultatyviausias buvo 18 taškų pelnęs Domininkas Matutis.

Šeštadienį Klaipėdoje kretingiškiai susitinka su lygos autsaideriais „LCC tarptautinio universiteto” komandai, kuri pralaimėjusi visas ketverias rungtynes užima paskutiniąją vietą.

Nors Plungės komandą kretingiškiai buvo įveikę priešsezoninėse draugiškose rungtynėse, o „LCC” iki šiol nusileido visiems varžovams, „Kretingos” komandos treneris Arimantas Mikaločius lengvų pergalių šią savaitę nesitiki.

„Draugiškos rungtynės yra apgaulingos ir apie varžovų pajėgumą iš jų nieko negalima spręsti. O studentams iš Klaipėdos sezono pradžia buvo nesėkminga, nes yra traumuoti beveik visi šios komandos lyderiai. Jei jie šeštadienį jau žais, Klaipėdoje  mūsų laukia nelengvos rungtynės”, – teigė A. Mikaločius.

Regioninės krepšinio lygos A divizione užtikrintai pirmauja visus 5 susitikimus laimėjęs Vilkaviškio „Perlas” ir 4 pergales turintis ir kol kas be pralaimėjimų žengiantis Kauno „Atletas – LSU”.    

Alvydas ZIABKUS     

 1,168 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes