Praėjusį šeštadienį Dupulčių gyventojai bei jų svečiai rinkosi į gyvenvietės aikštę nešini puokštelėmis lauko gėlių, kurias Žolinių proga pašventinti atvyko kunigas Astijus Kungys. Giesmes giedojo Klaipėdos miesto Atsinaujinimo dienų jungtinis choras, vadovaujamas Audronės Juozauskaitės.

 

Dupulčiai neturi savo bažnyčios, todėl už dupultiškius aukotos šv. Mišios, ir dar Žolinių proga, gyvenvietėje yra išskirtinis įvykis. Susirinkusieji atidžiai klausėsi kunigo Astijaus žodžių, kartu su Atsinaujinimo dienų jungtiniu choru giedojo giesmes.

Po šv. Mišių dupultiškius pasveikinusi šio kaimo bendruomenės „Dupulčiai“ pirmininkė Danutė Maksvytienė teigė, jog ši šventė išskirtinė dar ir todėl, kad šiemet bendruomenė švenčia savo penktąjį gimtadienį. Todėl labai džiugu, kad susirinko tikrai didelis būrys pabendrauti norinčių žmonių. Pirmininkė taip pat padėkojo kaimo gyventojams už nuoširdų darbą organizuojant ne tik šventę, bet ir įvairius kitus renginius, puošiant gyvenvietę bei dirbant kitokius, visai bendruomenei reikalingus darbus.

 

Už gražiausiai puoselėjamas sodybas dovanos įteiktos dupultiškiams Ninai ir Vytautui Budrikiams, Reginai ir Petrui Lygnugariams, Zitai Butkienei. Didelės pagarbos sulaukė ir vyriausios dupultiškės – Aldona Metrikienė, Julija Mineikienė ir Marija Keblienė. Atminimo dovanėlės įteiktos ir „Metų darbštuoliams“: Andriui Neverauskui, Stasiui Maksvyčiui, Ninai Budrikienei, Svajūnui Ausčiui, Rimantui Žurliui, o „Metų rimtuoliu“ pripažintas Kasparas Puleikis, kuris „daug šneka, visus juokina, ypač kelionių metu“.

Kartu su anūkais į šventę atvykusi dupultiškė N.Budrikienė, pasipuošusi ukrainietiškais tautiniais drabužiais, tikino, jog nesvarbu, kad ji kilusi iš Ukrainos, nes ir čia taip pat yra jos tėvynė.

Dupultiškius Žolinių bei vasaros šventės proga pasveikino Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius, Žalgirio seniūnijos seniūnas Bronius Talmontas.

Po visų apdovanojimų bei kitokių dovanų dalinimo dupultiškius linksmino Kretingos kultūros centro Raguviškių bei Baublių skyrių saviveiklininkai, grupė „Patruliai“, o vidurnaktį šventę vainikavo fejerverkas.

 

 1,910 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes