Dėl Lietuvos futbolo 1–osios lygos pirmenybių bronzos kovą tęsianti Šiaulių futbolo komanda pergalės troško labiau nei aukštesnės vietos turnyrinėje lentelėje siekianti Kretingos „Minija“ – praėjusį savaitgalį kretingiškiai iš Saulės miesto parsivežė skaudų pralaimėjimą 0:5.

Už pirmajame rate Kretingoje prieš „Šiaulių“ komandą patirtą apmaudų techninį pralaimėjimą norėję atsirevanšuoti kretingiškiai liko nieko nepešę.  Maža to, gerokai agresyviau ir greičiau žaidę šiauliečiai „Minijos“ komandą nuskalpavo triuškinančiu rezultatu.

Abiem komandom svarbios rungtynės galėjo klostytis ir visai kitaip, jei 17 minutę būtų įskaitytas „Minijos“ pelnytas įvartis arba kretingiškiai būtų realizavę iš karto po to į „Šiaulių“ vartus paskirtą baudinį.

Aštrios atakos metu „Minijos“ gynėjas Ernestas Andriušis smūgiavo į varžovų vartus.  Baudos aikštelėje „Šiaulių“ gynėjo ranką lietęs kamuolys įskriejo į tinklą, tačiau teisėjas jau buvo užfiksavęs taisyklių pažeidimą ir neįskaitęs įvarčio į šeimininkų vartus skyrė 11 metrų baudinį.

Prie kamuolio stojo Donatas Surblys, kuris iki tol per sezoną buvo įmušęs visus 6 baudinius.  Tačiau šį kartą fortūna nusisuko nuo Kretingos – į vartų kampą smūgiuotą kamuolį pasiekė smūgio kryptį atspėjęs varžovų vartininkas.

Po tokios apmaudžios nesėkmės „Minijos“ žaidimas pakriko ir jau po 8 minučių tuo pasinaudojo „Šiauliai“ – staigios atakos metu po gynėjų klaidos buvo įmuštas pirmasis įvartis.  Jau po 9 minučių į „Minijos“ vartus krito antras įvartis.

Kretingiškiai dar bandė atsitiesti, bet per teisėjo pridėtą pirmojo kėlinio laiką šiauliečiai „Minijai“ kalė lyg kuolu per galvą – 0:3.

Antrojo kėlinio pradžioje kretingiškių pastangas vytis varžovai sužlugdė sužaidus vos 10 minučių.  Rezultatas tapo 0:4 ir tuomet visi aikštėje susitaikė su „Minijos“ pralaimėjimu, kuris dar buvo įtvirtintas 65-ąją žaidimo minutę – 0:5.

Įmušti visus penkis įvarčius „Šiauliams“ neprireikė nė pusės rungtynių laiko – „Minija“ buvo sudaužyta nuo 25 iki 65 minutės.

Po tokio pralaimėjimo Kretingos komandos treneris Valdas Trakys savo žaidėjų nebandė teisinti:  „Beveik visi rungtynėms išbėgę vyrai sužaidė gerokai prasčiau nei gali.  Gal juos paveikė euforija įveikus lyderius, ar galvas susuko įspūdinga pergalių serija?  Jei iš tiesų taip, tai – mano kaip trenerio kaltė, kad nesugebėjau žaidėjų nuteikti kovai“.

Komentuodamas rungtynes treneris atkreipė dėmesį ir į „Minijai“ pasitaikiusią tiesiog „juodą“ dieną.  Anot V. Trakio, kas Minijai“ nesisekė, tas „Šiauliams“ ėjosi kaip iš natų.

Kretingiškiai įmušė įvartį – jis buvo neužskaitytas. Šį sezoną visus baudinius realizavusio žaidėjo smūgį atrėmė varžovų vartininkas, kuris vėliau darė stebuklus ir neutralizavo visas mūsų komandos „šimtaprocentines“ progas.

Rungtynėms baigiantis „Minijos“ saugo Donato Naviko pelnytas „garbės“ įvartis buvo įmuštas iš nuošalės ir neužskaitytas.

Užtat „Šiauliai“ realizavo beveik visas iš „Minijos“ gynėjų klaidų susikurtas progas.

Po šio pralaimėjimo ant aštuntojo turnyrinės lentelės laiptelio pakilti galėjusi „Minija“ dabar smuktelėjo į 10 vietą ir iki sezono pabaigos likus sužaisti 4 rungtynėms pavyti nuo kitų komandų atsiplėšusį pirmenybių lyderių septintuką bus labai sunku.

Dabar „Miniją“ nuo 7 ir 6 vietoje esančių „Jonavos“ ir Alytaus „Dainavos“ komandų skiria 5 taškai.  Be to, „Jonava“ už kretingiškius yra sužaidusi vieneriomis, o „Dainava“ – dvejomis rungtynėmis mažiau.

Mūsų komandą paguosti gali tik tai, kad „Minija“ yra 6 taškais atitrūkusi nuo artimiausiojo persekiotojo „Vilniaus“ komandos.  Tačiau vilniečiai yra sužaidę 2 rungtynėmis mažiau, todėl teoriškai šis skirtumas yra ištirpdomas.

Todėl penktadienį „Minijos“ rungtynės su „Vilniaus“ komanda įgauna dvigubai didesnę reikšmę. Įveikę vilniečius, kretingiškiai iki sezono pabaigos žemiau 10 vietos nebeturėtų nukristi.

Alvydas Ziabkus

 1,219 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes