Lietuvos savivaldybių asociacija pagerbė buvusį ilgametį Kretingos rajono merą Juozą Mažeiką, kurio nuopelnai šalies savivaldai įvertinti „Auksinės krivūlės riterio“ apdovanojimu.

„Auksinės krivūlės“ apdovanojimai šiemet vyko jau 14 kartą. Jų tikslas yra pagerbti labiausiai įvairiose srityse  nusipelniusias šalies savivaldybes bei asmenis, nusipelniusius Lietuvos savivaldai, jos plėtrai ir stiprinimui.

Juridiniams asmenims skiriamas apdovanojimas „Auksinės krivūlės laureatas“,  fiziniams asmenims – apdovanojimas „Auksinės krivūlės riteris“. 

Nominacijas įsteigė 14 ministerijų, Lietuvos verslo konfederacijos, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje ir Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba.

Tarp apdovanotųjų  buvo ir Klaipėdos regiono savivaldybės.

Energetikos ministerija už elektrinio miesto viešojo transporto skatinimą ir plėtrą krivūlę įteikė Klaipėdos miestui.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija už bendradarbiavimą su nevyriausybinėmis organizacijomis bei ambicingus planus šioje srityje apdovanojo Tauragės rajoną.

Sveikatos apsaugos ministerijos nominacijos už visuomenės sveikatos stiprinimą sulaukė Klaipėdos rajono savivaldybė. 

Užsienio reikalų ministerijos apdovanojimą už viešosios diplomatijos puoselėjimą gavo Šilutės rajono savivaldybė.

 „Auksinės krivūlės riterio“ apdovanojimą ir statulėles be kretingiškio J. Mažeikos gavo Vištyčio seniūnas Bronislavas Polita ir Švėkšnos seniūnas Alfonsas Šeputis. Iš viso gauti šį apdovanojimą šiemet pretendavo 9 asmenys.

Pasibaigus apdovanojimų ceremonijai J. Mažeika „Švyturiui“ prisipažino nesitikėjęs būti tarp nominantų.

 „Galvoju, kad rajone yra labiau nusipelniusių gauti „Auksinės krivūlės riterio“ apdovanojimą. Bet jeigu Kretingos savivaldybės taryba pasiūlė, o Lietuvos savivaldybių asociacijos valdyba tam pritarė, nesiginčysiu, vertas ar ne“, – juokėsi J. Mažeika.

Jis sakė, kad jam smagu būti įvertintam, juo labiau, kad savivaldai atiduota tikrai nemažai metų ir sveikatos.

Vietos savivaldos diena spalio 10-ąją Lietuvoje minima nuo 2007 metų.

Laima Stonkuvienė

 1,191 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes