Kretingos „Minijos“ futbolininkai sezoną Lietuvos pirmojoje lygoje baigė aštunti.  Tai paaiškėjo po paskutiniųjų rungtynių su turnyrinės lentelės kaimynais Kauno „Hegelmann“ komanda, kuriai svečiuose pralaimėta 0:2.

Pasibaigus susitikimui šių rungtynių komisaras pasakė, kad rezultatas galėjo būti 9:2 „Minijos“ naudai.  Taip jis įvertino kretingiškių dominavimą aikštėje.

Visų rungtynių metu varžovams diktavusi „Minija“ šeimininkų varžovų vartus apšaudė iš visų kampų, tačiau po kretingiškių smūgių nė karto kamuolys nekirto vartų linijos, o dvi progas susikūrę kauniečiai pelnė du įvarčius.

Jau pačioje rungtynių pradžioje po pavojingų „Minijos“ komandos žaidėjų smūgių kamuolys du kartus pataikė į virpstą, o vienas prieš vartus atsidūręs Gvidas Juška nesugebėjo pergudrauti vartininko.

Užtat 35 minutę vienos iš retų šeimininkų atakų metu į „Minijos“ vartus buvo įmuštas 11 metrų baudinys.

Varžovų į priekį pasiųstas kamuolys nusileido už kretingiškių legionieriaus Rubeno Yegba nugaros ir šis išsigandęs, kad išsiveržęs šeimininkų puolėjas jį perims, baudos aikštelėje stumtelėjo varžovą.

„Visiškai nebūtina pražanga.  Jei varžovas ir būtų perėmęs kamuolį, dar nereiškia, kad jis būtų įmušęs.  Be to, perdavimą jau mėgino perimti ir mūsų vartininkas“, – dėl šio epizodo apmaudą liejo „Minijos“ treneris Valdas Trakys.

R. Yegbai nesant savo pozicijoje į „Minijos vartus“ po 8 minučių krito ir antrasis įvartis.  Lengvą traumą gavęs Kretingos komandos gynėjas trumpam buvo pasitraukęs iš aikštės ir jo pozicija prie vartų liko tuščia.

Tuo metu „Minijos“ vartininkui Ernestui Grudžiui atrėmus stiprų smūgį pirmasis prie kamuolio prišoko šeimininkų saugas Ugnius Lekečinskas ir pelnė antrąjį įvartį.

Tačiau ir pralaimint 0:2 „Minija per antrąjį kėlinį varžovams galėjo įmušti bent penkis kartus.  Jau pirmoje atakoje vienas prieš vieną išėjęs Youssoufas Traore neįveikė varžovų vartininko.

Du kretingiškių smūgius sulaikė vartų konstrukcija, kelis kartus kamuolys prašvilpė šalia virpsto.

„Tiesiog mums nepasisekė. Pralaimėjome pagal žaidimą laimėtas rungtynes. Futbole būna ir taip“, – sakė V. Trakys.

Pergalė prieš „Hegelmann“ būtų leidusi „Minijai“ sezoną baigti septintoje vietoje.

Dabar gi lieka džiaugtis ir aštunta vieta, nes jei ne Telšių „Džiugo“ klaida parenkant komandos sudėtį rungtynėse su „Minija“ ir tik patenkinus protestą kretingiškiams atitekusi techninė pergalė, mūsų komanda sezoną galėjo baigti ir devinta.

„Pirmojoje lygoje svarbios yra tik prizinės vietos, leidžiančios kovoti dėl išėjimo į Lietuvos A lygą.  Kitu atveju nėra didelio skirtumo užimta 5 ar 8 vieta“, – teigė komandos treneris V. Trakys.

Svarbu, kad komanda antrame rate demonstravo rezultatyvų žaidimą ir meistriškumu nenusileido lygos lyderiams.  O tai kitą sezoną leidžia tikėtis gerokai aukštesnių vietų.

Alvydas Ziabkus

 1,214 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes