Kretingiškiai politikai kol kas nesiryžo savivaldybės žinion perimti valstybei nuosavybės teise priklausantį ir dabar Lietuvos sporto centro patikėjimo teise valdomą turtą – Kartenos aerodromą, prie jo esančius kelis pastatus bei 18 orlaivių, kurių liekamoji vertė vos vienas euras.

Vasarą Kartenos aerodrome apsilankiusi rajono valdžia kūrė planus, kaip būtų galima visuomenės reikmėms panaudoti plačią teritoriją, šalia jos esančius statinius. Tik apie vos po eurą įvertintus lėktuvus bei sklandytuvus tą kartą nebuvo kalbėta.

Savivaldybės mero Antano Kalniaus nuomone, šalia Kartenos sėkmingai galėtų leistis ir kilti nedideli privatūs lėktuvėliai. Suprantama, už atitinkamą mokestį, kuris turėtų būti mažesnis nei Palangos oro uoste.

Aerodrome šeimininkavusius klaipėdiškius sklandytojus meras tikino, jog Savivaldybė pasirūpintų, kad atsirastų verslininkų, norinčių investuoti ir sukurti tinkamą infrastruktūrą. Esą čia galėtų  atsirasti poilsio vietos pavargusiems lakūnams, kiti patogumai.

Tačiau dabar paaiškėjo, jog tokie pamąstymai ir liko tik pamąstymais, nes ką iš tikrųjų reikėtų daryti su siūlomu perimti turtu, per tą laiką kol kas dar niekas nieko konkretaus nesugalvojo. Sprendimo projekte tik buvo numatyta, jog bus įgyvendinama savarankiškoji savivaldybės funkcija – kūno kultūros ir sporto plėtojimas, gyventojų poilsio organizavimas.

Praėjusiame Savivaldybės tarybos posėdyje šis sprendimo projektas liko nesvarstytas.

Aistas MENDEIKA

 1,016 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes