Maketų konkurso „Sankryža“ nugalėtojas Tautvydas Katkus iš Kūlupėnų M. Valančiaus pagrindinės mokyklos. Jo mokytoja – Alma Daškevičienė.

Su saugaus eismo principais supažindinami vaikai kasdien matomas kelių sankryžas mėgino perkelti į pačių sukurtus maketus. Tokią užduotį rajono pradinukams pateikė Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kretingos policijos komisariato surengtas maketų konkursas „Sankryža“.

Iš viso konkursui buvo pateikta 16 darbų, kuriuos kūrė 1–4 klasių mokiniai iš S. Daukanto progimnazijos, Kartenos mokyklos-daugiafunkcio centro, Jokūbavo A. Stulginskio ir Kūlupėnų M. Valančiaus pagrindinių mokyklų.

Geriausiu maketu buvo pripažintas Kulūpėnų mokyklos trečioko Tautvydo Katkaus darbas, kuriame pavaizduota šiemet šioje gyvenvietėje įrengta žiedinė sankryža.

 Kitas dvi prizines vietas taip pat laimėjo kūlupėniškiai antros klasės mokiniai Ema Sodytė ir Justas Žukov. Dar viena antroji vieta skirta S. Daukanto progimnazijos pirmokui Aronui Norvaišui.

„Gaminau arčiausiai mano namų esančios sankryžos maketą, nes turėjau galimybę visą laiką stebėti, kaip ji buvo įrengiama.

Visus objektus – namus, automobilius, žmones, medžius dariau iš popieriaus. Stengiausi sankryžą makete parodyti tokią, kokia ji yra iš tikrųjų“, – pasakojo konkurso nugalėtojas pridurdamas, kad stengiasi visada paisyti ir Kelių eismo taisyklių, būti atsargus kelyje.   

Kaip sakė Klaipėdos VPK Kretingos PK Veiklos skyriaus vyresnioji tyrėja Gitana Macienė, konkurso tikslas ir yra mokyti vaikus saugaus eismo, skatinti kelyje elgtis atsakingai, atpažinti ir įvertinti svarbiausius pavojus kelyje, sužinoti, kaip jų išvengti arba sumažinti jų tikimybę.

Šiuo konkursu taip pat buvo siekiama, kad vaikai sužinotų kelių ženklinimo, kelio ženklų, šviesoforų ir kitų įrenginių paskirtį bei reikšmę. Daugiausia pateikta paprastų sankryžų maketų, trijuose darbuose pavaizduotos žiedinės sankryžos.

„Vertinant konkursui pateiktus darbus labiausiai buvo atsižvelgta į sankryžos maketo atitiktį Kelių eismo taisyklių reikalavimams, tinkamą ženklinimą, kelio ženklų panaudojimą, meniškumą ir originalumą pasirenkant medžiagas, ypač antrines žaliavas.

Darbuose daug panaudota gamtos medžiagų: samanos, kankorėžiai, kaštonai, akmenukai“, – sakė G. Macienė.

Maketų konkurso „Sankryža“ nugalėtojų darbai eksponuojami M. Valančiaus bibliotekoje. Vakar čia nugalėtojams įteikti ir apdovanojimai – diplomai ir atminimo dovanos.

Laima STONKUVIENĖ

 2,143 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes