Kretingiškis Rokas Šimkevičius pasiekė rekordą – per vienerias rungtynes žaidė 59 minutes ir 22 sekundes.

Regionų krepšinio lygos pirmojo rato finiše šeštąsias iš eilės rungtynes laimėję „Kretingos“ komandos krepšininkai savo vardą įrašė į Lietuvos krepšinio istoriją – Vilniaus „Rivilės-Steko“ komanda įveikta po rekordinių penkių pratęsimų, o pačios rungtynės užtruko beveik 3 valandas.


„Kretinga“ – „Rivilė – Stekas“ – 130:125
Kad rungtynės Vilniuje kretingiškiams bus sudėtingos, komandos treneris Arimantas Mikaločius žinojo iš anksto. Praėjusį šeštadienį į varžybas Vilniuje išvyko tik 8 komandos žaidėjai. Likusius sportininkus išguldė traumos ir užpuolusios virusinės ligos.
Net ir po varginančios keturias valandas trukusios kelionės iš pajūrio itin trumpą atsarginių žaidėjų suolelį turintys kretingiškiai rungtynes pradėjo agresyviai ir po dviejų kėlinių pirmavo rezultatu 48:41.
Regis, ranka pasiekiamos pergalės skonis beregint išblėso per tragiškai sužaistą trečiąjį kėlinį. Per 10 žaidimo minučių kretingiškiai pelnė vos 7 taškus, o aikštelės šeimininkai į svečių krepšį primėtė net 28 taškus.
Likus žaisti paskutinį ketvirtį rezultatas apvirto aukštyn kojom – 55:69, o vilniečių persvara išaugo iki 14 taškų.


Tačiau savo pergale vilniečiai patikėjo per anksti. Baigiantis rungtynėms kretingiškiai pakilo į lemiamą šturmą ir ne tik panaikino 14 taškų deficitą, bet paskutinę ketvirtojo kėlinio minutę net pirmavo trimis taškais.
Savo atakos metu sostinės komanda įmetė dvitaškį ir paskubėjo prasižengti leisdami svečiams mesti baudas. Jei prie baudų linijos stojęs Linas Jonuška abu kartus būtų buvęs taiklus, kretingiškiams greičiausiai nebūtų tekę kankintis pratęsimų maratone.
L. Jonuškai įmetus tik vieną baudą vilniečiai dar spėjo iš vidutinio nuotolio išlyginti rezultatą – 81:81.


Pratęsimus žaidė penkiese
Visiškai arti pergalės buvusiems svečiams pirmasis pratęsimas nieko gero nežadėjo. Dar ketvirtajame kėlinyje po penkias pražangas susirinko ir aikštelę turėjo palikti „Kretingos“ komandos naujokas vydmantiškis Mantas Aukselis bei Tadas Maželis.
Vos tik prasidėjus pirmajam pratęsimui penktą kartą prasižengė iš Klaipėdos atvykęs „Kretingos“ žaidėjas Rokas Nikitinas.


Prieš 12 varžovų liko žaisti tik penki kretingiškiai, kurių nebebuvo kam pakeisti. Padėtį apsunkino dar ir tai, kad prasidėjus pratęsimams Linas Jonuška jau buvo surinkęs 4 asmenines pražangas ir bent kartą suklydus gynyboje jam rungtynės būtų pasibaigusios.
Tačiau Linas neprasižengęs atsilaikė visus 5 pratęsimus – 25 papildomo žaidimo minutes.
Pirmojo ir antrojo pratęsimo metu rezultatą lyginti teko šeimininkams. Trečiojo pratęsimo pabaigoje komandą gelbėjo jau Roko Šimkevičiaus dvitaškis.
Ketvirtasis pratęsimas žadėjo būti paskutinis, nes jam įpusėjus vilniečiai buvo nutolę 6 taškais – 107:113. Be keitimų žaidę kretingiškiai nepalūžo ir dar kartą sugebėjo išlyginti rezultatą – 115:115.
Po tokio žemaičių antausio šeimininkai akivaizdžiai palūžo. Penktojo pratęsimo pradžioje mūsų rajono krepšininkai įmetė 7 taškus be vilniečių atsako ir šio skirtumo pakako pergalei išlaikyti.
Rungtynės pažėrė rekordų
Ši į Lietuvos krepšinio istoriją patekusi „Kretingos“ pergalė atnešė ir daugiau šalies krepšinio rekordų.
Tai – neabejotinai ilgiausiai trukusios rungtynės. Be pagrindinio rungtynių laiko 40 minučių abi komandos žaidė dar 25 minutes, per kurias kretingiškiai pelnė 49 taškus, o vilniečiai – 44. Pačios rungtynės su pauzėmis ir pertraukėlėmis užtruko beveik 3 valandas.
„Kretingos“ krepšininkas Rokas Šimkevičius pasiekė rekordą per vienerias rungtynes žaidęs 59 minutes ir 22 sekundes. Jis ir buvo rezultatyviausias komandoje – pelnė 37 taškus. Domininkas Matutis pridėjo 33 taškus.
Šiose rungtynėse pasižymėjo visi aikštelėje buvę kretingiškiai: L. Jonuška pelnė 20 taškų, Tadas Maželis – 15, Rytis Zabita – 12 taškų. Beje, pastarasis krepšininkas po krepšiais atkovojo net 18 kamuolių.


Karolis Opulskis pelnė 7 taškus, M. Aukselis – 4, R. Nikitinas – 2.
Nors rungtynių ketvirtojo kėlinio pabaigoje L. Jonuška prametė lemiamą baudos metimą, šį kartą visa komanda baudas mėtė gana taikliai. Iš 44 baudų 32 metimai buvo taiklūs – 72,7 proc. taiklumas. Ypač taikliai baudas mėtė D. Matutis (12 iš 14) ir R. Šimkevičius (11 iš 13).
Kretingiškiai taikūs buvo ir atakuodami iš vidutinio nuotolio – 31 dvitaškis iš 50 (60,7 proc.), tačiau iš 45 mestų tritaškių tikslą pasiekė tik 12 metimų – 26,6 proc. taiklumas.


Tikslas – likti ketvertuke
Šeštas rungtynes iš eilės laimėjusi „Kretingos“ komanda pirmąjį ratą baigė ketvirtoje vietoje, iš jos išstūmusi paskutiniąsias rato rungtynes netikėtai pralaimėjusią „Tauragės“ komandą. Abi ekipos yra surinkusios po 10 pergalių, tačiau kretingiškiai vienu laipteliu aukščiau atsidūrė dėl geresnio pelnytų ir praleistų taškų santykio.
Po įspūdingo spurto kretingiškiai beveik pasivijo ir lygos lyderius. Pirmoje ir antroje vietoje esanti Kauno „Atleto LSU“ ir Vilkaviškio „Perlo“ komandos turi po 12 pergalių, o trečią vietą užimanti „Kelmės“ ekipa – tik viena pergale daugiau nei kretingiškiai.
Šį savaitgalį prasidedančiame antrajame rate mūsų komanda turi visas galimybes įsitvirtinti turnyrinės lentelės viršuje, nes abi rungtynes žaidžia namuose.
Penktadienį „Kretinga“ priima tik dviem pergalėm atsiliekančią Panevėžio „Bangenę“ (8 vieta), o šeštadienį kausis su lentelės kaimynais tauragiškiais.
„Šios rungtynės gali nulemti daug ką – lentelės viduryje esančios komandos yra viena greta kitos, todėl pralaimėję šiuos susitikimus stipriai smukteltumėm žemyn, o laimėję, jei nepakiltumėm iki trečios vietos, tai bent jau atsiplėštumėm nuo artimiausių persekiotojų“, – taip šių abiejų rungtynių svarbą nusakė „Kretingos“ treneris A. Mikaločius.
Prieš prasidedant sezonui jis nesiryžo prognozuoti, į kokią vietą gali taikyti „Kretinga“, nes dar nežinojo visų varžovų pajėgumo. Šiandien A. Mikaločius mano, kad daug ką nulems paprasčiausia sėkmė.
„Nemažai rungtynių buvo apylygės, kur pergalę ar pralaimėjimą nulėmė vienintelis paskutinis metimas. Pusė viršuje esančių komandų yra daugiau ar mažiau vienodo pajėgumo, todėl aukščiau bus ta, kuriai labiau pasiseks.
Pirmąjį ratą baigę ketvirti dabar bent jau šioje vietoje likti norėtumėm ir pasibaigus reguliariajam sezonui, kuris baigsis vasario pabaigoje.
Patekusi į pajėgiausių ekipų ketvertuką „Kretinga“ išvengtų aštuntfinalio dvikovų prasidėjus atkrentamųjų rungtynių etapui“, – teigė „Kretingos“ komandos strategas A. Mikaločius.

 1,240 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes