Rungtynių su „Perlu“ pabaigoje taikliau pradėjusių mėtyti kretingiškių pergalei pritrūko laiko.

„Kretingos“ komanda šį sezoną gali drąsiai kovoti dėl vietos aukštesnėje Nacionalinėje krepšinio lygoje. Tai įrodė dvi praėjusio savaitgalio rungtynės su lygos abiem lyderiais.


Kretingoje rungtynių pabaigoje prispaustą Vilkaviškio „Perlą“ išgelbėjo tik tai, kad įsibėgėjusiems kretingiškiams pritrūko laiko, o varžovai buvo sukaupę pakankamą taškų atsargą.
Kaune rungtynėse su „Atletu“ rungtynių tempą ir eigą diktavo jau mūsų komanda, kuri, pasiekusi pergalę, kauniečius nuleido į trečiąją vietą.


„Kretinga“ – „Perlas“ – 88:95
Susitikimo pradžia aikštelės šeimininkams nieko blogo nežadėjo. Ketvirtą minutę išsiveržę į priekį (6:5) kretingiškiai įpusėjus kėliniui savo persvarą jau buvo padidinę 4 taškais – 11:7.
Nors netrukus šis skirtumas kiek aptirpo, „Kretinga“ pirmavo iki lemtingos septintosios kėlinio minutės, kai rezultatas buvo 18:16.
Tuomet mūsų krepšininkus lyg kas pakeitė. Mūsiškių metimai skriejo pro šalį arba kretingiškių mestus kamuolius varžovų krepšio lankas tiesiog išspjaudavo. Po pusantros minutės „Perlas“ jau buvo priekyje – 18:23, o kėlinį baigė dar labiau padidinęs skirtumą – 19:27.
Antrasis kėlinys buvo toks pat katastrofiškas, kaip ir pirmojo pabaiga. „Kretingos“ krepšininkai sirgalius ir savo trenerį Arimantą Mikaločių ir toliau vedė iš proto netaikliais metimais, o svečiai vis tolo.
Trečią kėlinio minutę – 25:35, iki pertraukos likus žaisti rezultatas jau buvo 31:48, o antrasis kėlinys baigėsi triuškinamu rezultatu – 34:54.
„Taip mums nesėkmingai besiklostančias rungtynes aš sunkiai pamenu. Po dviejų kėlinių mes į varžovų krepšį išmetėme 40 kartų, „Perlas“ – tik 30.
Vien puolime atkovojome 12 kamuolių, varžovai tik 3 kamuolius ir nepaisant tokios žaidybinės persvaros „Perlas“ pirmauja net 20 taškų“, – tokiu nelogišku rezultatu stebėjosi mūsų komandos treneris A. Mikaločius.


Įveikti išgąsdintų varžovų nebespėjo
Per pertrauką treneriui paraginus atsipalaiduoti ir žaisti laisviau, kretingiškiams Fortūna pradėjo šypsotis.
Tiesa, iki pusės trečiojo kėlinio „Perlas“ vis dar didino savo persvarą, kuri ketvirtą kėlinio minutę buvo pasiekusi net 24 taškus – 41:63.
Tačiau taikliau pradėję atakuoti kretingiškiai po minutės priartėjo iki 49:65, o iki kėlinio pabaigos likus žaisti 3 minutėms aikštelės šeimininkai nuo svečių atsiliko tik 10 taškų – 58:68.
Po to sėkmė vėl išsprūdo ir iki pertraukėlės varžovai atstatė saugų atstumą – 62:79.
Ketvirtojo kėlinio pabaigoje „Kretinga“ pakilo į lemiamą šturmą. Jei įpusėjus kėliniui rezultatas „Perlui“ dar buvo saugus – 69:85, likus žaisti 2 minutes varžovams pakvipo paraku – po trijų taiklių tritaškių 80:87.
Kitos atakos metu Rokas Šimkevičius taikliu tritaškiu rezultatą sušvelnino iki 83:89.
Liko žaisti pusantros minutės. Šiuo svarbiu momentu sudreba abi baudas prametusio Tado Maželio ranka. Netrukus jis nepataikė dvitaškio, Domininkas Matutis prametė tritaškį ir varžovai vėl atitrūko – 83:93.
Paskutiniąją rungtynių minutę vėl buvo sušvitusi viltis. „Kretingos“ komanda pelnė 5 taškus be atsako ir skirtumas sumažėjo iki 88:93. Tačiau žaisti buvo likę tik 22 sekundės.
Tikintis netaiklių baudų sąmoningai prasižengė Kornelijus Stonkus, tačiau varžovai nuo baudos linijos abu kartus buvo taiklūs, o paskutinėje atakoje skubėdami kretingiškiai dar pametė kamuolį.
Šiose nervingose rungtynėse naudingiausias „Kretingos“ komandoje buvo Rytis Zabita, pelnęs 20 taškų (8 dvitaškiai iš 12 ir 4 baudos iš 5) bei atkovojęs 8 kamuolius. D. Matutis ir K. Stonkus surinko po 14 taškų.
Taiklumo pritrūko R. Šimkevičiui (12 taškų), kuris atakuodamas iš vidutinio nuotolio pataikė tik 2 metimus iš 9. Tačiau taiklumu nustebino Rokas Nikitinas (10 taškų), pataikęs abu dvitaškius, vieną tritaškį ir prametęs tik vieną baudą – 3 iš 4. Be to, šis krepšininkas atkovojo 5 kamuolius.


„Atletas“ – „Kretinga“ – 67:71
Savo namuose lygos lyderio nuskriausti kretingiškiai kitą dieną į Kauną atvyko nusiteikę karingai. Sužaidus 4 minutes kretingiškiai rungtynių vadžias perėmė į savo rankas ir lyg užsirišę savąjį krepšį pelnė 10 taškų – 13:16.
Keturių taškų skirtumą svečiams pavyko išlaikyti iki pat kėlinio pabaigos – 16:20.
Po tokio žemaičių įžūlumo atsigavę kauniečiai per antrąjį kėlinuką sugebėjo susigrąžinti iniciatyvą ir didžiajai pertraukai komandos išėjo pirmaujant „Atletui“ 34:31, bet trečiąjį kėlinį kretingiškiai rezultatą perlenkė savo naudai – 52:53.
Psichologiškai aikštelės šeimininkams lemiama buvo ketvirtojo kėlinio pirmoji minutė, kai Mantas Aukselis vieną po kito į varžovų krepšį įskraidino taiklų dvitaškį ir tritaškį. „Kretinga“ solidžiai atitrūko 52:58.
Ir nors likus žaisti kiek daugiau nei 4 minutes „Atletas“ dar kartą buvo persvėręs rezultatą – 65:64, taiklus R. Šimkevičiaus tritaškis nubraukė visas varžovų pastangas. Sėkmės įkvėpti kretingiškiai vis tolo, o šeimininkai svečių nebepasivijo.
Rezultatyviausiai šias rungtynes žaidė R. Šimkevičius – 18 taškų. K. Stonkus ir M. Aukselis įmetė po 10 taškų. Pastarasis krepšininkas, beje, pademonstravo šimtaprocentinį taiklumą – įmetė du dvitaškius ir du tritaškius.
Linas Jonuška pelnė 7 taškus, o R. Zabita šį kartą tepridėjo vos 4 taškus, tačiau jis atkovojo 11 kamuolių.


Dvi svarbios rungtynės išvykoje
Pergalė prieš „Atletą“ kretingiškiams leido išsilaikyti viršutinėje turnyrinės lentelės dalyje. Su 13 pergalių dabar mūsų rajono krepšininkai yra šešti.
Tačiau tiek pat pergalių yra surinkusi į nugarą kvėpuojanti „Biržų“ komanda, su kuria kretingiškiai poryt Biržuose ir susitinka. Per pirmojo rato rungtynes namuose „Kretinga“ šią komandą buvo įveikusi 5 taškų skirtumu.
„Siekiant aukštesnės vietos pergalė prieš „Biržus“ mums yra labai svarbi ir leistų užtvirtinti savo pozicijas 6 vietoje“, – sakė A. Mikaločius.
Šeštadienį Kaune „Kretinga“ žais su Kauno technologijos universiteto komanda, kuri su 10 pergalių šiuo metu yra 11 vietoje.
Nors šiame sezone studentai kovoja dėl teisės žaisti atkrintamųjų rungtynių turą, kretingiškių laukia principinė dvikova, nes pirmame rate kauniečiai Kretingoje pačioje rungtynių pabaigoje apmaudžiai vos vienu tašku išplėšė pergalę. Reikia revanšo.

 1,896 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes