Civilinės saugos ir viešosios tvarkos specialistai užsuko ir į kai kuriuos rajono kaimus. Savivaldybės nuotr.

Lietuvai uždarius sienas ir nustojus vykdyti lietuvių pargabenimo į gimtinę operacijas, šiek tiek sumažėjo Savivaldybės Civilinės saugos ir viešosios tvarkos skyriaus specialistų krūvis, todėl trečiadienį ir ketvirtadienį jie turėjo laiko pasidairyti po rajoną.

Be kaukių – 11 kretingiškių

Šiuo metu viešosios tvarkos specialistams nereikia itin intensyviai rūpintis kretingiškių pargabenimu į namus bei jų saviizoliacija Savivaldybės patalpose. Tai liudija net ir šią savaitę tuščias likęs viešbutis „Ecohotelis“.

Nasrėnuose šiuo metu izoliuojasi 6 kretingiškiai.

„Iki šiol tekdavo dirbti ir savaitgaliais, darbo krūvis tikrai buvo labai didelis“, – „Švyturiui“ sakė Civilinės saugos ir viešosios tvarkos skyriaus vedėja Rasmina Beniušienė, paklausta, kodėl tik dabar skyriaus specialistai pradėjo tikrinti, kaip gyventojai laikosi karantino. Mat būtent šio skyriaus specialistai turėjo rūpintis kretingiškių saviizoliacija, kai šien neturėjo galimybės izoliuotis namuose.

Vedėja atkreipė dėmesį ir į tai, kad kaukių dėvėjimas viešose vietose privalomas tapo tik praėjusią savaitę. Tad šiomis dienomis tikrindami, kaip laikomasi karantino reikalavimų, specialistai itin kreipė dėmesį būtent į šį aspektą.

Pasirodo, šiuo atžvilgiu kretingiškiai yra itin sąmoningi. Per dvi dienas Savivaldybės specialistai nustatė tik 11 asmenų, kurie neturėjo kaukių. Du iš jų – Kretingos mieste, kiti – rajone.

Nepaklusnieji buvo įspėti, iš viešosios tvarkos sergėtojų sužinojo apie jiems gresiančią atsakomybę, bet nubausti nebuvo, netgi dar gavo dovanų – medicininių kaukių.

Apvažiavo devynis kaimus

Nors kretingiškių socialiniai tinklai lūžta nuo nuotraukų su besibūriuojančiais asmenimis, kurių grupės sudaro gerokai daugiau nei du asmenis, viešosios tvarkos specialistair pirmąjį savo reidą karantino metu tokių atvejų neužfiksavo nė vieno.

Matė tik žmones, einančius į parduotuves arba iš jų.

Apsauginių veido priemonių nedėvintiems kretingiškiams specialistai priminė apie gresiančią atsakomybę ir padovanojo kaukių. Savivaldybės nuotr.

Tiesa, R. Beniušienė atkreipė dėmesį, kad darbuotojai po rajoną ir miestą važinėjo darbo valandomis, o nepaklusnūs karantino režimui gyventojai veikiausiai renkasi grupelėmis vakarais.

Vedėja tvirtino, kad žmonių mieste ir rajone trečiadienį bei ketvirtadienį buvo matyti itin mažai, neužfiksuota nei žaidžiančių vaikų, nei besibūriuojančio jaunimo. Išskyrus tai, kad beveik visur nuplėštos žaidimų aikšteles juosiančios „Stop“ juostos.

Taip pat tikrinta, kaip karantino sąlygų yra laikomasi parduotuvėse, įmonėse. Civilinės saugos ir viešosios tvarkos specialistai patikrino 100 įmonių.

Savivaldybės darbuotojai apvažiavo pagrindines miesto gatves, kurios įprastai būna judriausios, bei devynis kaimus: Padvarių, Klibių, Kurmaičių, Tūbausių, Jokūbavo, Raguviškių, Baublių, Budrių ir Dupulčių.

Tokius reidus ketinama organizuoti ir kitą savaitę.

 1,991 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes