Šiandien, gegužės 7 d., minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, pateikiame svarbiausius skaičius iš Kretingos viešosios Motiejaus Valančiaus bibliotekos:

200 – tiek tūkstančių su viršum knygų turi Kretingos Motiejaus Valančiaus biblioteka ir visi 19 jos filialų rajonuose.

59 – tiek tūkstančių knygų turi vien Kretingos mieste veikianti Viešoji Motiejaus Valančiaus biblioteka.

200 – tiek kretingiškių apsilankė bibliotekoje per pirmąsias dvi dienas, kai biblioteka atsidarė po griežtojo karantino etapo.

2 – tiek autorių parašė pirmąją po griežtojo karantino kretingiškiui išduotą knygą. Tai – Suomijos autorių E. Engle ir L. Paananen romanas „Žiemos karas“.

2 – tiek valandų praėjusį trečiadienį eilėje prie bibliotekos durų prastovėjo didžiausi Kretingos knygų mylėtojai, laukdami galimybės įeiti į vidų.

3 – tiek daugiausiai lankytojų įleidžiama į biblioteką vienu metu.

1 – tiek paslaugų šiuo metu biblioteka suteikia savo lankytojams. Tai – knygų skolinimas.

2 – tiek bibliotekos darbuotojų – bibliotekininkė Paulina Sutkutė ir kompiuterių tinklo ižinierius Kęstutis Joskaudas – griežtojo karantino metu buvo pakeitę darbo profilį ir užsiėmė gamyba. Paulina ir Kęstutis 3 D aparatu gamino akinius veido apsaugos skydeliams.

60 – tiek akinių apsaugos skydeliams pagamino Paulina ir Kęstutis, prie jų pritvirtino apsaugos skydelius, ir juos Motiejaus Valančiaus biblioteka padovanojo Kretingos ligoninei.

3 – tiek Motiejaus Valančiaus bibliotekoje po griežtojo karantino laikotarpio įrengta naujos paskirties patalpų – knygų karantino kambarių.

3 – tiek dienų skaitytojų atneštos knygos laikomos karantino kambariuose, o filialuose – užrištuose plastikiniuose maišuose, ir tik po to išnešamos į fondus. Per tris paras virusas dingsta.

10 – tiek metrų erdvės bibliotekoje suteikiama vienam lankytojui.

12 – šią valandą lankytojus pradeda įleisti Motiejaus Valančiaus biblioteka.

16 – šią valandą pro bibliotekos duris išleidžiamas paskutinis lankytojas.

 8,819 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes