Štai taip „Shodan“ mokiniai kretingiškiai treniruojasi karantino metu ir ruošiasi gegužės varžyboms. „Schodan“ nuotr.

Stipriausia Lietuvoje karate kyokushin mokykla „Shodan“ neturi sienų. “Norėjome parodyti, kad karate yra gyvenimo būdas, filosofija, kuri neturi ribų. Kuri jungia ištisus žemynus, vienija ir įkvepia kovoti savo kovą net tada, kai karantinas neleidžia draugams susitikti dojo,” – apie įkurtą judėjimą “Karate be sienų” pasakoja “Shodan” mokyklos vadovas Lukas Kubilius.

Prisijungia pusė tūkstančio mokinių

Tai unikalios treniruotės, kurių metu kretingiškiai online treniruotėse sportuoja su geriausiais karate kyokushin kovotojais ir instruktoriais iš viso pasaulio.

Online treniruotės jau atrodo įprastas reiškinys – viena didžiausių ir stipriausių karate kyokushin mokyklų Lietuvoje jas pradėjo vos kelios savaitės nuo karantino paskelbimo. Mokyklos treneriai džiaugiasi, kad jau nuo pirmųjų virtualių treniruočių kaskart noriai prisijungia virš pusės tūkstančio jaunųjų talentų. Tiesa, net ir neįprastomis  aplinkybėmis užsiėmimai vyksta reguliariai, tikslingai išskirstant vaikus į dvi grupes – pradedančiųjų bei pažengusių. Taip treneriai gali stebėti, skirti dėmesio ir patarti kiekvienam.

Vos pajutę, jog tokia nuotolinė sistema veikia, treneriai nusprendė ieškoti naujų būdų, kaip dar labiau sustiprinti vaikų motyvaciją ir juos įkvėpti – juk galiausiai ir neįprastu būdu vykstančios treniruotės, o kur dar mokslai, tampa rutina. “Pamanėme, o kodėl gi neišnaudoti to kaip galimybės? Juk Pasaulio karate organizacija WKO vienija daugiau nei 100 šalių ir visi šiuo metu praktikuoja nuotolinį judėjimą!” – sako didelio auklėtinių palaikymo ir draugiškos pasaulio sportininkų iniciatyvos  sulaukęs Lukas.

Laukiamiausia – svečio treniruotė

Šiandien kiekvienos savaitės laukiamiausia dalis – svečio treniruotė transliuojama iš įvairiausių Pasaulio valstybių. Užsiėmimai taip pat skirstomi į pradedančiųjų bei pažengusiųjų grupes. Jau balandžio pabaigoje pirmasis žiniomis ir naujomis technikomis dalinosi didžiulę patirtį sukaupęs 6 Dan juodo diržo meistras, Belgijos karatė federacijos vadovas – Koen Spitaels, vėliau sekė charizmatiškasis 6 Dan meistras iš Ispanijos – Jesus Talan, jis daugkartinis Ispanijos ir tarptautinių varžybų nugalėtojas, yra išugdęs ne vieną čempioną.

Prie projekto prisijungė ir Brazilijos karatė federacijos vadovas, 5 Dan meistras – Denivaldo Carvalho, jis yra sukaupęs net 45 metų patirtį karatė kelyje. Paskutinė treniruotė vyko su svečiu iš tolimosios Australijos – Daniel Trifu, 5 Dan meistras, turintis net 700 studentų savo karatė mokykloje Sidnėjuje. O štai ateinantį penktadienį vaikus treniruos vienas stipriausių kovotojų iš Mauricijaus, egzotiškosios Afrikos, 5 Dan meistras – Jeewa Aslum. Mokykla siekia šia gražia idėja apjuosti visus žemynus, tad įkvepiančių pamokų su svečiais planuose dar ne viena.

Taip visuomet susirenka per 500 vaikų, o ne retas tokių treniruočių svečias – ir patys auklėtinių tėvai, kurie itin palaiko mokyklos veiklą karantino metu. Tai, jog sportininkai toliau tobulėja ne tik fiziškai, tačiau, pastebima – ir emociškai, treneriams reiškia išties daug.

Mėnesio gale – svarbios varžybos

Šiandien Kretingos “Shodan” mokyklos auklėtinius nepasiduoti skatina ir artėjantys reikšmingi renginiai. Gegužės 30-31 dienomis planuojamos nuotolinės Lietuvos moksleivių Kata (kova su šešėliu) varžybos “Juodo diržo kelias”.

O Lietuvos karate kyokushin federacija stengiasi, jog mūsų šalies sportininkai savo jėgas galėtų išbandyti ir Europos mąstu – birželio 13 dieną vyksiančiose virtualiose Kata varžybose. Nuoseklumas itin svarbus ir dėl diržų kvalifikacijos kėlimo egzamino, kuris įvyks jau birželio 27-28 dienomis.

Tikimasi, kad nuo birželio mėnesio vaikai pamažu galės pasiruošimą tęsti realiai, jau savose grupėse, o iškart po to savaitę atsipūsti ir pramogauti kasmet rengiamoje vasaros stovykloje.

 2,115 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes