Visą šeštadienį imbariečiai draugiškai plušėjo bendruomenės talkoje. Organizatorių nuotr.

Imbariečiai vakar parodė, ką gali bendruomenės vienybė ir daugybė rankų. Visą šeštadienį prie Salantų kultūros centro Žvainių skyriaus pastato virė darbas.

Darbštiems ir vieningiems imbariečiams talkos planų nesugriovė net ir prapliupęs lietus.

Iš anksto suplanuotos talkos planų nesugriovė net ir prapliupęs lietus. Bendruomenės žmonės suremontavo malkinę, prie skyriaus administracijos pastato ir prie lauko scenos paruošė dirvą ir pasėjo veją.

Bendruomenės narys Alvydas Daukšas talkino darbštuoliams su savo traktoriuku.

Talka organizuota, įgyvendinant “Imbariečių draugijos” pirmininkės Daivos Stonkuvienės parašytą projektą pagal priemonę “Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse”.

O po darbų, kaip ir dera tikriems talkininkams, visi susėdo prie bendro stalo karštiems pietums, kuriuos su meile paruošė Žvainių skyriaus vedėja Vitalija Valančiutė ir žvainiškė Katrytė Puškorienė.

„Ačiū talkininkams, kurie rado laiko ir noro šiandien padirbėti. Tik bendromis visų pastangomis padarome daug gražių ir naudingų darbų”, – džiaugėsi V. Valančiutė.

Bendruomenės pirmininkė Daiva Stonkuvienė parodė, kad moka ne tik projektus rašyti, bet ir traktoriaus vairą laikyti.

Imbariečių darbštumas taip sužavėjo Kūlupėnų bendruomenės pirmininkę Jūratę Mačernienę, kad pamačiusi naujai sukurtoje Facebook grupėje “Salantų krašto naujienos” talkininkų nuotraukas moteris nepagailėjo jiems gražių žodžių:

“Kiek daug galima padaryti gebant organizuoti, burti savo krašto žmones ir nebijant su jais pasėdėti prie bendro pietų stalo. Esate pavyzdys rajonui. Kai kuriems valstybės tarnautojams mokytis iš Jūsų😉. Kaimas klesti ir po truputį sąlygos gerėja, o buvo ant uždarymo ribos🤔. Sėkmės Jums”.

 1,948 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes