Naktį švarindamas vieną namą Kretingoje vagis kruopščiai saugojosi – mūvėjo pirštines ir apsauginę kaukę. Nežinia, ko labiau saugojosi 34-erių metų vyriškis – kad neužsikrėstų koronavirusu ar nepaliktų pirštų antspaudų – bet nuo policijos pareigūnų neapsisaugojo.

Į namus įsibrovė nakties metu

Praėjusią savaitę, naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, 34-erių metų  vyras apvogė miegančius šeimininkus L. Janušytės gatvėje. Iš gyvenamojo namo vyriškis išnešė moterišką rankinę, piniginę, dokumentus, 80 eurų, „Versace“ kvepalus  ir kitus daiktus. Padaryta žala dar tikslinama.

Įtariamąjį Kretingos rajone netrukus po įvykdytos vagystės, penktadienį, sulaikė Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai.

Vyras praeityje jau teistas už panašaus pobūdžio nusikaltimus. Įtariamasis sulaikytas po to, kai į pareigūnus kreiptasi Kretingoje įvykdytos vagystės. Tyrimo metu pareigūnai nustatė, jog įtariamas asmuo laikėsi ypatingų atsargumo priemonių, mūvėjo pirštines ir kaukę.

Buvo nuteistas prieš 5-erius metus

Įtariamasis jau buvo nuteistas 2015 m. už kelias vagystes iš gyvenamųjų patalpų Palangos mieste – visais atvejais įtariamasis įsibraudavo į patalpas pragręžęs skyles langų ar terasos durų rėmuose, patalpas apšvarindavo gyventojams esant namuose ir miegant.

Vyras iš įkalinimo įstaigos  į laisvę išėjo 2017 m.

Pareigūnai neatmeta galimybės, jog įtariamasis gali būti įvykdęs ir daugiau panašaus pobūdžio nusikalstamų veikų Klaipėdos apskrityje.

Skundėsi Girulių, Kalotės ir Ginduklių gyventojai

Praėjusią savaitę į uostamiesčio policijos pareigūnus kreipėsi Girulių gyventojai nurodydami, jog įtarimų sukėlęs asmuo, dėvintis kaukę ir vaikštinėjantis aplink gyvenamuosius namus.

Klaipėdos m. pareigūnai, siekdami nustatyti galimai nusikalstamą veiką vykdantį asmenį, skyrė papildomas pareigūnų pajėgas patruliuoti nurodytoje teritorijoje.

Dėl įtartino asmens vaikštančio aplink gyvenamuosius namus sunerimę buvo ir Kalotės bei Gindulių gyventojai – jie savo įtarimais ir vaizdo medžiaga, kurioje užfiksuotas įtartinas asmuo, dalijosi socialiniuose tinkluose.

Gresia laisvės atėmimas iki 6 metų

1986 m. gimusiam vyrui pareikšti įtarimai pagal baudžiamojo kodekso 178 straipsnio 2 dalį.

Savaitgalį teismas leido įtariamąjį suimti trims mėnesiams.

Už tokio pobūdžio nusikalstamą veiką įtariamajam gali grėsti laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir kol nepripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

 2,237 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes