Šeštadienį Kretingoje įvyko tradiciniai švento Antano atlaidai.

Šeštadienį Kretingoje vyko tradicinė švento Antano šventė, bet ne visai tradiciškai juk šalyje vis dar karantinas, tad ir renginių šį kartą būta gerokai mažiau.

Tačiau Rotušės aikštėje, kaip ir kasmet, šurmuliavo amatininkų mugė, į kurią sugužėjo amatininkai ne tik iš pačios Kretingos ir jos apylinkių, bet ir iš toliau – Ventos, Plungės, Šilutės, o vieni keramikai atvyko netgi iš Kauno.

Buvo galima įsigyti gardžios naminės duonos ir tradicinio šimtalapio, žolelių kūnui ir sielai gydyti, įvairių rankų darbo produktų.

Išskirtinio grožio keramikos gaminiai traukė akį ir vertė žavėtis bei persimesti geru žodžiu su grožio meistrais. Nepastebėti neliko ir medžio meistrai – taip ir norėjosi griebti šaukštą rankon ir nebepaleisti.

Motiejaus Valančiaus bibliotekos kiemelyje vyko įdomios dirbtuvės vaikams. Vizualiose dirbtuvėse su vaikais bendravo dailininkė, iliustratorė ir rašytoja Lina Dūdaitė, o triukšmingas trimitų dirbtuves surengė Paulius Juodišius ir Virgis Šidlauskas.

Muzikinę programą kretingiškiams ir miesto svečiams prie Kretingos kultūros centro dovanojo Šukės skyriaus liaudiška kapela, Kretignos rajono kultūros centro armonikininkų ansamblis ir Kartenos posflokloro grupė “Vo tep”.

Tradiciškai gausaus tikinčiųjų būrio sulaukė Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai, kur vyko Švento Antano atlaidai.

Šventę vainikavo lietuvių režisieriaus Tomo Vengrio filmas „Gimtinė“ bibliotekos kiemelyje.

Jolantos Klietkutės, Silvijos Statkutės, Dalios Vaitkuvienės nuotr.

 15,552 peržiūrų (-a)

92% LikesVS
8% Dislikes