Praėjusiame sezone "Dainavos" komandai nemažai bėdų kėlė puikiai rungtyniavęs Yosuffas Traore (kairėje). "Dainavos" archyvo nuotr.

Lietuvos futbolo pirmoje lygoje rungtyniaujančios Kretingos “Minijos“ futbolo komandos laukia dar viena įtempta savaitė. Per 7 dienas teks sužaisti net tris rungtynes su pajėgiais varžovais: Alytaus DFK „Dainava“, Vilniaus „Vyčiu“ bei taurės rungtynes su Lietuvos čempionais Marijampolės „Sūduva“.

Sezono startas nenusisekė
Iki šios dienos „Minija“ pirmoje lygoje yra sužaidusi penkias rungtynes ir per jas iškovojusi du taškus.
Kretingoje identišku rezultatu 2:2 buvo sužaista su FA „Šiauliai“ bei „Panevėžys B“ komandomis.
Kitose rungtynėse namų aikštėje rezultatu 1:2 buvo nusileista „Jonavos“ futbolo klubui bei išvykoje rezultatais 0:3 ir 0:4 patirti pralaimėjimai prieš Kauno „Hegelmann Litaeun“ ir Kėdainių „Nevėžį“.

Laukia čempionų egzaminas
LFF taurės varžybose kol kas „Minija“ žaidžia puikiai ir jau įveikė du etapus.
Pirmajame etape Vilniuje rezultatu 4:0 antroje lygoje rungtyniaujantys „Ateities“ futbolininkai, o antrajame – Alytuje 6:2 buvo įveikti taip pat antroje šalies lygoje besivaržantys „Vidzgirio“ žaidėjai.
Trečiajame taurės varžybų etape mūsų miesto komandai teks turbūt pats rimčiausias įmanomas varžovas – stipriausia šiuo metu mūsų šalies ekipa ir dabartinė Lietuvos A lygos nugalėtoja Marijampolės „Sudūva“.
Rungtynės įvyks Liepos 15 dieną 19 valandą Kretingos miesto stadione.

Tvarkaraštis įtemptas
Jau šį šeštadienį 17 valandą Kretingos miesto stadione „minijiečių“ laukia dar vienas rimtas varžovas, Alytaus DFK „Dainava“.
Praėjusiame sezone abi tarpusavio dvikovos su Alytaus komanda baigėsi minimaliomis „Minijos“ pergalėmis: išvykoje 1:0 ir namuose 2:1. Šių metų pirmenybes daug sėkmingiau pradėjo „Dainavos“ futbolininkai, kurie per pirmuosius penkis susitikimus yra patyrę vos vieną pralaimėjimą ir savo „kraityje“ turi 12 taškų bei rikiuojasi 5 turnyrinės lentelės vietoje.
Po šios dvikovos „kretingiškiai” turės vos 3 dienas pasiruošti dvikovai su Marijampolės „Sūduva“.
Dar už trijų dienų liepos 18 dieną „minijiečių“ laukia dar viena tolima išvyka į Vilnių rungtynės su kol kas be pralaimėjimų rungtyniaujančia „Vyčio“ komanda.
Išvis „Minijos“ komanda per pusantro mėnesio bus sužaidusi net 10 rungtynių

 2,023 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes