Kalniškių bendruomenė džiaugiasi itin aktyviu savo jaunimu, kuris gausiai dalyvavo sportinėse rungtyse ir palaikė savo draugus. Autorės nuotr.

Tęsiasi vasaros švenčių maratonas rajono bendruomenėse. Praėjusį šeštadienį linksminosi Kalniškiai.

Sportines rungtis organizavo jaunimas

Koronaviruso pandemija neišgąsdino kalniškiečių. Netgi priešingai, renginių išsiilgusi bendruomenė šiemet surinko net devynias krepšinio komandas, kai įprastai susiburia 5-7.

Tiesa, galbūt tiek krepšininkų susirinko ne iš ilgesio sportiniams renginiams, o jaunojo, 25-erių metų seniūnaičio, Juliaus Beinoro dėka. Mat šiemet pirmą kartą jaunimui buvo pasiūlyta patiems suorganizuoti sportines varžybas, tad Julius ir ėmėsi šios užduoties, kaip paaiškėjo – itin sėkmingai.

Štai kaip susikaupusi smiginio strėlę meta mažoji kalniškietė.

„Iki šiol mes, vyresnieji, visuomet viską parengdavome, o jaunimą tiesiog pasikviesdavome. Jiems viskas būdavo padėta ant lėkštutės. Tačiau šįkart jauniesiems bendruomenės nariams suteikėme visišką laisvę ir jie mūsų lūkesčius pranoko su kaupu“, – „Švyturiui“ pasidžiaugė Kretingos rajono kultūros centro Kalniškių skyriaus vedėja, bendruomenės pirmininkė Rita Viskontienė.

Bendruomenė turi savo galiūnę!

Smiginio rungtyje pirmąją vietą pelnė Lukas Biriukovas, antrąją – Laurynas Jokubaitis, trečiąją – Mindaugas Mažeikis.

Bendruomenė turi ir savo galiūnę – keturiasdešimtmetę ūkininkę Leną Narvilaitę, net 18 kartų iškėlusią 16 kg girą!

Taikliausiu šauliu tapo kaimelio svetys Haroldas Mažeikis, antrąją ir trečiąją vietas pasidalijo Vilius Venckus ir Aurimas Stuopelis.

Tarp merginų taikliausią ranką turi Ieva Padriezaitė, Indrė Eismontaitė ir Renata Švelnytė.

Kalniškiečius stebino ne tik jaunimas, bet ir moterys. Keturiasdešimtmetė ūkininkė Lena Narvilaitė net 18 kartų iškėlė 16 kg girą! Pernai dvigubai lengvesnę girą Lena iškėlė 120 kartų.

Pasveikino aktyviausius narius

„Įkvėpkim vasarą su jos garsais ir spalvomis. Atverskim vasarą lyg neskaitytą knygą“, – tokiais žodžiais R. Viskontienė pradėjo vakarinę šventės dalį, kurioje, pasidžiaugusi  sportinių rungčių ir varžybų dalyvių gausa bei laimėjimais, už darbą bendruomenės labui apdovanojo Rūtą Lubienę, Julių Beinorą ir Robertą Leonavičių, už aktyvią visuomeninę ir kultūrinę veiklą – Reginą Beinorienę ir Petronėlę Symienę.

Štai su kokiu užsidegimu reikia lošti krepšinį!

Susirinkusiuosius linksmino ansamblis „Raskila“ iš Raguviškių, grupė „Combo“ iš Kauno ir plungiškių grupė „SkamBĖsys“.

Bendruomenės pirmininkė Rita Viskontienė (viduryje) džiaugiasi itin aktyviu jaunimu.

 3,255 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes