„Minijai“ pagaliau pavyko nutraukti pergalių „sausrą“ ir įveikti „Žalgirio B“ komandą. FK „Minija“ nuotr.

Praėjusį šeštadienį Kretingos „Minijos” futbolo klubas LFF 1 lygos 9-ojo turo rungtynėse Kaune rungtyniavo prieš “Žalgiris B” ir pasiekė pirmąją pergalę šiame sezone rezultatu 3:0.

Įvarčius pelnė antrajame kėlinyje
Rungtynių pradžioje teritorinę persvarą turėjo “Žalgiris B”, tačiau nieko pavojingesnio “minijiečiams“ per pirmąsias penkiolika rungtynių minučių jiems sukurti nepavyko.

Įpusėjus pirmajam kėliniui puikią progą pasireikšti gavo, bet jos neišnaudojo “Minijos” puolėjas Joao Ferreira, atsidūręs vienas prieš varžovų vartininką. Tačiau jo smūgiai buvo netaiklūs.
Vos už kelių minučių savąjį šansą iššvaistė ir “kauniečiai”, vos iš kelių metrų smūgiavę į virpstą. Tad apsikeitusios pavojingomis akimirkomis komandos pirmąją rungtynių dalį baigė bę įvarčių.
Antrasis kėlinys, kaip ir pirmoji rungtynių pusė, prasidėjo Kauno komandai turint kamuolio kontrolės persvarą, o “minijiečiams” laukiant progų išeiti į greitas kontratakas. 69 minutę po vienos iš greitų atakų vienas prieš varžovų vartininką atsidūrė ir “Miniją” į priekį išvedė tas pats puolėjas iš Portugalijos Joao.
Vos už trijų minučių po tikslaus “minijjiečių” vyriausiojo žaidžiančiojo trenerio Gvido Juškos perdavimo dar kartą vienas prieš vartininką atsidūrė ir savo bei komandos antrąjį įvartį įmušė Joao.
Įmušę du vieną po kito įvarčius “Minijos” futbolininkai nesustojo ir 79-ąją minutę baudos aikštelėję buvo neleistinai sustabdytas Sibusiso Magwaza, kuris pats stojo ir tiksliai realizavo 11 metrų baudinį, taip galutinai užtikrindamas pirmąją pergalę šiame sezone.

Minijos sudėtis:
Eimantas Brezgys, Neilas Urba, Tomas Gvazdinskas, Antonas Solovyevas, Gvidas Juška, Ainis Vilavičius (kapitonas), Ernestas Andriušis, Gustas Gumbaravičius, Gabrielis Bezerra, Sibusiso Magwaza, Joao Ferreira.
Po keitimo: Lukas Jakumas, Valdas Jašmontas, Aidas Pipiras, Erikas Jonauskis, Laurynas Bauža
Namuose sieks antrosios pergalės
Jau šiandien 17-ą valandą “Minija” žais namuose prieš vienus iš tiesioginių varžovų dėl aukštesnės vietos turnyrinėje lentelėje – Mažeikių “Atmosferos” komandą.
Mažeikių komandos pagrindą sudaro patyrę ir aukščiausiame lygyje žaidę futbolininkai, iš kurių būtų galima išskirti saugus Valdą Pocevičių, Marių Papšį, Edviną Jasaitį bei puolėjus Tadą Labuką ir Algimantą Bačanskį.
Taip pat šioje komandoje netrūksta ir gabaus vietos jaunimo.
Praėjusiame sezone “Minija” namuose su “Atmosfera” sužaidė lygiosiomis 1:1, o antrajame rate “mažeikiškius” išvykoje sutriuškino įspūdinga persvara net 7:0.
Šiuo metu per 9 rungtynes “Atmosferos” komanda yra surinkusi 10 taškų ir rikiuojasi 11–oje turnyrinės lentelės vietoje, o “Minija”, savo “kraityje” turinti 5 taškus, rikiuojasi 12–oje vietoje.
Iki pirmojo rato pabaigos liko keturios rungtynės
“Minijai” pirmajame rate liko sužaisti dar 4 rungtynes.
Kretingoje žais prieš Mažeikių “Atmosferą” ir Vilniaus “Riterius B”. Ir du kartus teks vykti į sostinę, kur teks rungtyniauti prieš Vilniaus “Žalgirį B” ir Vilniaus “BFA” komandas.
Visos šios komandos yra tiesioginiai “Minijos” oponentai, kovojant dėl aukštesnės vietos turnyrinėje lentelėje.

 6,321 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes