Daugiau nei pusė tūkstančio rajono pedagogų ir kiti švietimo įstaigų darbuotojai turės galimybę nemokamai išsitirti dėl koronaviruso.

Kretingos rajono švietimo įstaigų darbuotojams ištirti Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) skyrė 664 greituosius serologinius testus dėl koronaviruso (COVID-19) infekcijos.

Testų rezultatai parodys, ar žmogus turi antikūnų prieš šį grėsmingą virusą.

Mokytojai priskiriami aukštos rizikos visuomenės grupei, kuri nuolat kontaktuoja ir lankosi vietose, pasižyminčiose didele žmonių koncentracija.

Šiuo nemokamu testavimu siekiama išsiaiškinti ir įsivertinti, kokia visuomenės dalis gali būti persirgusi koronavirusu ir ateityje lengviau prognozuoti epidemiologinę situaciją.

SAM primena, kad greitieji serologiniai testai nėra tinkami esamo susirgimo diagnostikai, todėl sulaukę teigiamo rezultato dėl koronaviruso, švietimo įstaigų darbuotojai turės išsitirti, ar šiuo metu neserga šia klastinga liga.

Pedagogams ir kitiems švietimo įstaigų darbuotojams greitieji testai bus atliekami mokyklose arba savivaldybės paskirtose kitose patalpose.

Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija greituosius serologinius testus išdalins kiekvienai šalies savivaldybei, iš viso – 54,5 tūkst.

GREITŲJŲ TESTŲ PASKIRSTYMAS SAVIVALDYBĖMS:

 

 9,742 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes