Likviduoti 3 šunelių pragaro taškai Kretingos rajone: Padvariuose, Medomiškių ir Tolių kaimuose. Iš šiose vietovėse aptiktų nelegalių konfiskuoti 39 keturkojai. 

Dvi savaites šunelius globos savivaldybės lėšomis

Pagal praėjusios savaitės pabaigoje gautus gyventojų pranešimus dėl galimo žiauraus elgesio su gyvūnais, nepriežiūros ir galimos nelegalios veiklos Kretingos rajone atsakingiems pareigūnams atlikus patikrinimus paimti gyvūnai perduoti į UAB „Nuaras“, su kuria Kretingos rajono savivaldybė turi pasirašiusi paslaugų teikimo sutartį, apimančią ir gyvūno paėmimą ir globą 2 savaites savivaldybės lėšomis.

Deja, ne visos nelegalių veislynų aukos išgyveno. Padvariuose sekmadienį rastas vienas sudegintas šunelis, dar vienas iš išsekimo nugaišęs keturkojis savanorių aptiktas netoli Salantų.

Nelegalios šunelių veisyklos Padvariuose šeimininkė penktadienį nuo žurnalistų suko veidą.

Įsišaknijusios sisteminės problemos

„Tai, ką pamatėme penktadienį Padvariuose, ir toliau visą Lietuvą per savaitgalį sudrebinę atvejai šokiravo. Tai, kad nelegalius daugintojus demaskavo patys žmonės, rodo, kad yra įsišaknijusios sisteminės problemos. Tačiau tai turi būti daroma civilizuotai, teisinėmis priemonėmis, negrasinant, nekurstant neapykantos. Gyvūnų nepriežiūros, nelegalaus gyvūnų dauginimo atvejai turi būti sprendžiami sutvarkant teisinę bazę, peržiūrint gyvūnų laikymo taisyklių spragas, kad tokiais atvejais atsakingos tarnybos galėtų nedelsdamos priimti reikiamus sprendimus“, – po susitikimo su atsakingų tarnybų atstovais sakė Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Girdvainė.

Administracijos direktorė penktadienį atvykusi į Padvarius, kur buvo aptiktas pirmasis nelegalus veislynas, ir susidūrusi su Valstybinės maisto ir veteranarijos neveiksnumu, pati ėmėsi raginti atitinkamas institucijas, kad šios imtųsi ryžto paimti kankinamus šunelius, nelaukiant šeimininkės, ir perduotų juos “Nuarui”.

J. Girdvainė dėkoja pilietiškiems gyventojams, kurie praėjusios savaitės pabaigoje pranešė apie gyvūnų nepriežiūros, žiauraus elgesio ir galimos nelegalios veiklos atvejus Kretingos rajone. Tuo pačiu dėl gyvūnų gerovės susirūpinę asmenys raginami teisingumo siekti teisinėmis priemonėmis ir nesiimti veiksmų, kurie sukliudytų tinkamai surinkti įrodymus ir likviduoti tokias daugyklas.

 9,061 peržiūrų (-a)

0% LikesVS
100% Dislikes