Statybininkai rajono valdžiai pasiūlė pagerinti automobilių eismą Melioratorių gatvės daugiabučių namų kvartalo kiemuose, įrengiant dar vieną įvažiavimą.

Naują daugiabutį gyvenamąjį namą Kretingoje ketinanti statyti bendrovė paprašė Savivaldybės administracijos pagalbos, tačiau sulaukė pasiūlymų labiau papurčius savo piniginę atsiradusias problemas išspręstis pačiai. Todėl statytojai pastebėjo, jog rajono valdžia ne itin palankiai žiūri į verslininkų investicijas ir nesistengia jiems padėti pagerinti viso daugiabučių kvartalo infrastruktūrą.

Kretingalėje įsikūrusi bendrovė „T&A idėja“ planuoja Kretingoje, Melioratorių gatvės kvartale, pastatyti 24 butų gyvenamąjį namą, tačiau architektams sunkiai sekasi surasti vieną automobilių stovėjimo aikštelei įrengti. Mat svarstant projektą aplinkinių namų gyventojai išsakė įvairias nuomones ir ne visi sutinka su projektuotojų pasiųūlytais variantais.
Todėl daugiabučio statytojai kreipėsi į praėjusį antradienį posėdžiavusią Eismo saugumo komisiją, kuriai pristatė savo pasiūlymus ir išsakė argumentus dėl privažiavimų prie aikštelių.
Bendrovės „T&A idėja“ vadovas Tadas Jaugelavičius teigė, jog pačios automobilių stovėjimo aikštelės bus įrengtos ten, kur numatyta pagal projektą, tačiau kitokia situacija susiklostė dėl įvažiavimų.
Melioratorių gatvės kvartale tai jau yra sena problema. Automobilių daugėja, o vietų jiems pastatyti trūksta. Pagal galiojančius reikalavimus prie būsimo daugiabučio turi būti įrengta mažiausiai 24 vietų automobilių aikštelė ir įvažiavimai į ją.
Statytojai Eismo saugumo komisijai pasiūlė susipažinti su trimis variantais. Pagal pirmąjį būtų įrengta aikštelė, o įvažiavimai į ją liktų senieji, tie, kuriais gyventojai naudojasi dabar.

Antrame variante siūloma naująją aikštelę įrengti taip, kad įvažiuoti į ją būtų galima net dviem įvažiavimais iš Melioratorių gatvės. Antruoju, naujuoju įvažiavimu galėtų naudotis ir kitų daugiabučių gyventojai.
Trečiajame variante siūlyta įvažiavimą į automobilių stovėjimo aikštelę įrengti pro netoliese esančius garažus. Tačiau tokia galimybė ne itin patraukli atrodo ir patiems statytojams, nes tarp garažų per mažai vietos.
Daugiau vietos atsirastų nebent nugriovus du garažus, kuriuos tektų pirmiausia išpirkti. Savivaldybė, suprantama, tokių reikalų prisiimti nenori, todėl pasiūlyta tai padaryti verslininkams.
„Mes ir taip investuojame nemažus pinigus statydami miestą papuošiantį daugiabutį, siūlome sutvarkyti įvažiavimus į automobilių stovėjimo aikšteles, taip pagerindami viso Melioratorių gatvės kvartalo infrastruktūrą, o jums to dar negana. Galime apskritai nieko nedaryti“, – pasipiktinęs kai kurių Eismo saugumo komisijos narių samprotavimais rėžė T.Jaugelavičius.
Eismo saugumo komisijos pirmininkui Povilui Černeckiui teko ne tik nuraminti itin reikšmingais miesto šeimininkais pasijautusius komisijos narius, bet ir priminti, jog verslininkams jų sprendimas nereikalingas, gali būti tik rekomendacijos. Mat daugiabutis namas vis tiek bus statomas, nepriklausomai nuo to, ką galvoja komisijos nariai.
Kitaip tariant, verslininkai pasiūlė Savivaldybei apsispręsti, kuris iš pasiūlytų variantų dėl įvažiavimų į automobilių stovėjimo aikštelę labiau tiktų ir būtų naudingesnis. Tačiau kai kuriems rajono valdžios atstovams to lyg ir per mažai.
Vis dėlto daugumai Eismo saugumo komisijos narių labiau patiko statytojų pasiūlytas antrasis variantas, visas Melioratorių gatvės kvartale esančias automobilių stovėjimo aikšteles sujungsiantis į vieną kompleksą, kuriuo galės naudotis visų kvartalo namų gyventojai. Anot T.Jaugelavičiaus, tai būtų optimaliausias variantas, o dabar laukiama oficialaus Savivaldybės administracijos pritarimo.

Aistas MENDEIKA

 165,806 peržiūrų (-a)

89% LikesVS
11% Dislikes