Turnyro nugalėtojai “Kretingos Liverpulis” su rajono vicemeru Dangiru Samaliumi ir turnyro vyriausi-uoju teisėju Eriku Žiubriu. “Kretingos sportas” nuotr.

Praėjusį šeštadienį naujos pilnų matmenų dirbtinės dangos aikštės atidarymo proga vyko futbolo 8×8 turnyras. Šios varžybos suteikė pirmąją progą mūsų rajono gyventojams išbandyti ir įvertinti tiek ilgai lauktą naująją aikštę.

Kamuolį gainiojo ir jaunuoliai, ir veteranai
Kretingos rajono kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas ir vyriausiasis šio futbolo turnyro teisėjas Erikas Žiubrys džiaugėsi turnyro sėkme: “Turnyras, manau, tikrai pavyko ir sulaukė gana gausaus būrio rajono futbolo mėgėjų dėmesio. Norą turnyre dalyvauti pareiškė ir jaunimas, kuriam 14-15 metų, ir veteranų komandos, turinčios ir penkiasdešimtmečių sporto entuziastų.”

Teisėjo teigimu, turnyru buvo siekiama parodyti, kad šis stadionas skirtas visiems rajono futbolo mėgėjams bei suderinus laikus čia bus galima sportuoti ir rajono mėgėjų futbolo komandoms.

12 komandų varžėsi pogrupiuose
Futbolo turnyre varžėsi 12 komandų, kurios burtų keliu buvo suskirstytos į tris pogrupius po 4 komandas ir juose varžėsi rato sistema. Iš kiekvieno pogrupio į pusfinalį pateko po daugiausiai taškų surinkusi komanda bei geriausiai pasirodžiusi vieno iš trijų porgrupių antra komanda.
Rungtynės vyko vienu metu iškart dviejose aikštelėse po 15 minučių.

A pogrupyje dvi pergales iš trijų pasiekė ir į pusfinalį pateko “Veltūno” komanda.
B pogrupyje pajėgiausi buvo “Kretingos Liverpulio” komanda kurios pagrindą sudarė buvę ir esami Jurgio Pabrėžos gimnazijos mokiniai.
C pogrupyje be pralaimėjimų žaidė “Kurmaičių” komanda. Antra geriausia komanda iš visų pogrupių tapo ir į pusfinalį taip pat pateko “Si Group” ekipa.

Nugalėjo “draugų” komanda
Pirmajame pusfinalyje susitiko “Veltūno” ir Kurmaičių” komandos. Lygiose rungtynėse netrūko įtampos ir gražios kovos. Po Edgaro Drąsučio įvarčio pergalę minimaliu rezultatu 1:0 iškovojo bei į finalą pateko “Veltūno” sportininkai.
Antrasis pusfinalis tarp “Kretingos Liverpulio” ir “Si Group” ekipų vyko dar atkakliau ir pagrindiniame laikus pasibaigus rezultatas buvo lygus, tad komandoms nugalėtoją teko aiškintis mušant 9-ių metrų baudinius. Šį kartą baudinių loterijoje sėkmė lydėjo “Kretingos Liverpulį.”
“Mažojo” finalo, kuriame dėl 3-os vietos varžėsi “Kurmaičiai” ir “Si Group”, pagrindinis laikas nugalėtojo neišaiškino, tad komandoms teko mušti baudinius.

Antrą kartą “fortūna” nusisuko nuo “Si Group” komandos, kuri dukart iš eilės smūgiavo netiksliai ir pergale bei “bronzos” medaliais leido džiaugtis “Kurmaičių” komandai.
Finale tarp “Veltūno” ir “Kretingos Liverpulio” didžiąją rungtynių dalį iniciatyvą laikė “veltūniečiai”, bet jos įvarčiu paversti nesugebėjo. Negana to, paskutinę rungtynių laiko minutę suklydo, perdavinėdami kamuolį prie savo vartų ir praleido įvartį. Taip nugalėtojų taurė atiteko “Kretingos Liverpulio” komanda,i kurios pagrindą sudarė dar mokyklos laikų draugai, kurių didžioji dalis mokėsi ar dar tebesimoko Jurgio Pabrėžos gimnazijoje.

Naudingiausi turnyro komandų žaidėjai:
Vakaris Jeruševičius – “Kretingos Liverpulis”
Domantas Barkauskas – “Veltūnas”
Mantas Barkus – “Kurmaičiai”
Jokūbas Pocius – “Si group”
Geriausias turnyro vartininkas – “Kretingos Liverpulio” Dominykas Gadevičius.
Rezultatyviausias turnyro žaidėjas – “Žibininkų” Donatas Navikas, pelnęs 4 įvarčius.

 40,799 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes