Štai taip atrodo ką tik oficialiai patvirtintas Kretingos muziejaus herbas.

Šiemet 85-erių metų jubiliejų švenčiantis Kretingos muziejus sulaukė dovanos iš Lietuvos genealogijos ir heraldikos draugijos (LGHD), kuri patvirtinto oficialų įstaigos herbą ir įregistravo LGHD Juridinių asmenų herbų registre.

O štai taip atrodo didikų Chodkevičių herbas, kuriame vaizduojamas ir grifas su kalaviju.

 

Muziejaus herbe raudoname skyde vaizduojamas grifas su kalaviju, matomas ir didikų Chodkevičių herbe.

 

“Kai 1992 m. įsikėlėme į Tiškevičių rūmus, kurie, kaip teigia istorikai, yra įkurti buvusioje J. K. Chodkevičiaus dvarvietėje, nusprendėme, kad muziejaus herbui labai tiks iš šios šeimos herbo išimta centrinė dalis – kovotojas grifas su kalaviju. Juk ir mes esame kovotojai, nuolat kovojame dėl istorinių statinių”, – herbo istoriją “Švyturiui” priminė muziejaus direktorė Vida Kanapkienė.

Oficialų herbą šį šeštadienį dviems jubiliejams – Kretingos muziejaus 85-mečio ir grafo Juozapo Tiškevičiaus 185-osios gimimo metinėms – skirtame renginyje herbą pristatys salantiškis LGHD kancleris Paulius Vaniuchinas.

 

P. Vaniuchinas pranešimą skaitys 13 val. muziejaus Baltojoje salėje vyksiančioje konferencijoje, skirtoje įstaigos jubiliejui.

Šventinių renginių bus ir daugiau:

16.30 val. muziejaus Parodų salėse bus atidarytos dvi parodos: “Kretingos muziejui – 85: istorijos puslapiai, unikalūs eksponatai” ir “Juozapo Tiškevičiaus (1835-1891) šeima ir jos pėdsakai Lietuvoje.

17 val. Žiemos sode – Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoninio orkestro koncertas “SMS” Kur vėjams grojant, bangos dainuoja…”. Vyriausiasis dirigentas – Tomas Ambrozaitis.

Renginiai nemokami.

 

 

 33,535 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes