Šiandien iki pietų savo valią rinmimuose išreiškė beveik 100 Kretingos rajono rinkėjų. Aisto Mendeikos nuotr.

Iki šiandienos pietų Kretingoje iš anksto balsavo 500 rajono rinkėjų.

Pažeidimų neužfiksuota

Pirmąją dieną išankstinio balsavimo dieną savo valią rinkimuose išreiškė 148 Kretingos rajono rinkėjai, daugiausiai balsavusiųjų sulaukta antradienį. Šiandien, trečiadienį, iki pietų spėjo balsuoti dar 96 rinkėjai.

 

Kuršo apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Mindaugas Mickus „Švyturiui“ sakė, kad balsavimas vyksta tolygiai, nė vienas rajono kaimelis neišsiskiria didesniu ar mažesniu balsuojančiųjų skaičiumi.

Kuršo ir Mėguvos apygardos, į kurias įeina ir Kretingos rajonas, iš viso turi 70 004 rinkėjus.

Balsavimas iš anksto tęsiasi ir truks iki ketvirtadienio, spalio 8 d., 20 val. vakaro. Balsuoti galima jau nuo 7 val. ryto.

 

Išankstinis balsavimas Kretingoje vyksta Savivaldybės pastate Savanorių g. 29A.

M. Mickaus teigimu, kol kas balsavimo metu Kretingoje nebuvo užfiksuota jokių pažeidimų.

VRK duomenimis, pirmąją išankstinio balsavimo dieną iš viso Lietuvoje balsavo 12 980 rinkėjų. Daugiausiai rinkėjų, kaip įprasta, iš anksto balsuoja šalies sostinėje.

 

Būtina – apsauginė kaukė ir rašiklis

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) primena, kad rinkėjams einant balsuoti reikia pasiimti asmens dokumentą, dėvėti nosį ir burną dengiančią veido apsaugos priemonę bei turėti savo asmeninį rašiklį. Pamiršusiems atsinešti rašymo priemones, balsavimo vietoje bus suteikiamos daugkartinės, kurias rinkimų komisijų nariai reguliariai dezinfekuos.

 

Rinkėjams, patenkantiems į rizikos grupes, rekomenduojama ateiti rytinėmis balsavimo valandomis, t. y. nuo 7 iki 9 valandos ryto, kai balsavimo vietose būna mažiau žmonių.

Į balsavimo patalpą taip pat patariama nesivesti kitų asmenų, kurie nebalsuoja, stengtis nesibūriuoti bei laikytis saugaus mažiausiai vieno metro atstumo nuo rinkimų komisijų narių ir kitų rinkėjų.

 

 38,470 peržiūrų (-a)

67% LikesVS
33% Dislikes