COVID-19 pandemija paveikė ir Kretingos rajono finansinius rodiklius. Visuotinio karantino metu buvo uždrausta dauguma veiklų, Kretingos rajono savivaldybė negavo planuotų gyventojų pajamų mokesčio, kitų turto mokesčio ir nuomos pajamų, bet ir gavo.
Atsižvelgdama į susiklosčiusią situaciją, Savivaldybės taryba priėmė sprendimus karantino laikotarpiu sumažinti nekilnojamojo turto, žemės ir žemės nuomos mokesčius. Šie LR Vyriausybės ir Savivaldybės tarybos sprendimai turėjo įtakos mažesnėms nei buvo planuotos surinkti pajamoms.
Tačiau Kretingos rajono, kaip ir kitos savivaldybės, sulaukė ir papildomo finansavimo pagal Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą iš valstybės vardu pasiskolintų lėšų. Skirtos lėšos leidžia Savivaldybei vykdyti suplanuotus darbus ir įgyvendinti pradėtus projektus.
Direktoriaus pavaduotojas Povilas Černeckis informavo, kad virš 1,5 mln. eurų rajonui skirta pagal Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą. Pagal pasirašytas finansavimo sutartis su valstybės įmone Lietuvos automobilių kelių direkcija, įsipareigota visus darbus objektuose baigti iki šių metų lapkričio 30 dienos.
Kelių remonto darbai vykdomi 9 rajono objektuose.
Didžiausi asignavimai skirti Kretingos miesto Rotušės aikštės ir Vilniaus gatvės (oficialiai vadinamos valstybinės reikšmės rajoniniu keliu 2303 Kretinga-Kūlupėnai) remontui – 370 tūkst. Eur, taip padengiant savivaldybės dalį šiame projekte.
Kita solidi suma – 330 tūkst. Eur – skiriama Teresiečių gatvės ruožui nuo Pievų gatvės iki Mėguvos gatvės rekonstruoti.
Virš 232 tūkst. Eur skirta Vydmantų kaimo Saulės tako gatvės ruožui remontuoti. Padvarių kaimo Vilties gatvei kapitališkai remontuoti atseikėta 178 tūkst. Eur, o Tūbausių kaimo Bažnyčios gatvei – 128 tūkst. Eur.
Kitiems rajono keliams bei gatvėms remontuoti skirta mažiau lėšų. Teigiamus pandemijos pokyčius pajus Kurmaičių, Laukžemės, Grūšlaukės ir kitų gyvenviečių žmonės.
Vyriausybė Kretingos rajono savivaldybei kompensavo ir 99 tūkst. Eur neplanuotų išlaidų, susijusių su pandemija.

 25,356 peržiūrų (-a)

75% LikesVS
25% Dislikes