Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus pasiilgusius bendravimo kviečia pasinerti į popieriaus magiją ir kartu su tautodailininke liaudies meistre Odeta Tumėnaite-Bražėniene pasidaryti kalėdinių puošmenų.

Advento laikotarpiu dažniausiai prisimenami karpiniai. Juose ryškūs etnokultūros motyvai, lietuvių liaudies ornamentika ir populiarusis gyvybės medžio siužetas, kuris rodo etninės kultūros visumą ir santykį su dabartimi.

Ilgiausio Lietuvoje karpinio autorė virtualių dirbtuvių „Kalėdinė popieriaus magija“ metu padės išsikarpyti popierinių snaigių, užuolaidėlių, eglučių, angelėlių, atvirukų, žaisliukų ir kitų puošmenų. Karpydami kalbėsimės apie mūsų etninę kultūrą ir kalėdinio laikotarpio tradicijas.

Virtualiosios dirbtuvės duris atvers kasdien tuo pačiu laiku, bet kursime vis kituskarpinius.

Gruodžio 3 d. 14.30 val. išsikirpsime simetrišką gyvybės medžio ar kitą augalinę kompoziciją ir susikursime paveikslėlį.

Gruodžio 4 d. 14.30 val.išbandysime kelių rūšių užuolaidėlių karpymą.

Gruodžio 5 d. 14.30 val.karpysime pačias įvairiausias popierines puošmenasKalėdoms.

Užsiėmimai vyks gyvai nuotoliniu būdu. Privaloma išankstinė registracija el. paštu j.sliupo.sodyba@lnm.lt arba telefonais:(8 460) 54559 ir8 670 88037. Užsiregistravusieji gaus prisijungimo nuorodas, kodus ir instrukcijas supasiruošimui reikalingomis priemonėmis.

Liaudies meistrė ir pedagogė Odeta Tumėnaitė-Bražėnienė iš balto popieriaus lapo gali iškarpyti viską – medį, gėlę, vasarą, žiemą, žemę, dangų ir, kaip sako ji pati, „visą savo gyvenimą“. Ir tai nėra vienintelis jos talentas. Ji puikiai raižo raižinius, margina margučius, kuria eilėraščius, iliustruoja leidinius, dalyvauja edukacinėje ir visuomeninėje veikloje. Ne kartą yra tapusi respublikinės konkursinės liaudies meno parodos „Aukso vainikas“ laureate.

Renginiai yra nemokami ir organizuojami įgyvendinant Palangos miesto etninės kultūros plėtros 2020–2023 m. programos projektą.

 21,287 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes