Mobilus punktas veiks ir savaitgalį, ir kelias švenčių dienas. Aisto Mendeikos nuotr. "Švyturio" archyvas.

Atsižvelgiant į nepalankią epidemiologinę situaciją dėl koronaviruso (COVID-19) plitimo Lietuvoje, nuo gruodžio 16 d. mobilus punktas, esantis prie Kretingos motobolo klubo (Tiekėjų g. 34), darbo dienomis dirbs nuo 13.00 val. iki 17.00 val., šeštadieniais ir sekmadieniais, išskyrus šventines dienas, nuo 10.00 val. iki 12.00 val., gruodžio 24 d. nuo 10.00 val. iki 12.00 val. 

Nuo spalio 26 d d. iki gruodžio 14 d. mobiliame punkte iš viso ištirti 2106 asmenys dėl koronaviruso (COVID-19) infekcijos.

Atkreipiame dėmesį, kad į mobilų punktą negalima vykti savarankiškai – būtina užsiregistruoti tyrimui skambinant į Karštąją liniją 1808. Karštosios linijos konsultantas, įvertinęs paciento pateiktus duomenis, priims sprendimą, ar skambinantį žmogų tikslinga ištirti dėl koronaviruso.

Tuo atveju, jei žmogų bus nuspręsta tirti, jis konsultantui turės pateikti vardą, pavardę, asmens kodą, mobilaus telefono numerį, taip pat nurodyti savivaldybę, iš kurios skambina. Jei į mobilų punktą žmogus galės atvykti pats, su juo susisieks Karštosios linijos specialistas ir informuos apie galimą tyrimo laiką bei adresą.

Atvykus į mobilų punktą, negalima išlipti iš automobilio ar atidaryti lango, kol to nenurodė mobilios komandos narys. Kartu su savimi reikia turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą bei A4 formato lapą su užrašytu mobilaus telefono numeriu, kurį, atvykus į mobilų punktą, reikės padėti medicinos darbuotojo nurodytoje vietoje automobilio salono viduje. Šiuo numeriu bus susisiekiama ir sutikrinami atvykusio žmogaus duomenys.

 43,987 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes