Trys savaitės be rungtynių, daugiausiai – dėl koronavirusu susirgusių žaidėjų, visiškai nepaveikė mūsų miesto „Kretingos“ krepšinio komandos, kuri praėjusį savaitgalį iškovojo dvi pergales ir kol kas Regionų krepšinio lygoje yra patyrusi vos vieną pralaimėjimą.

Klampios rungtynės

Penktadienį „kretingiškiai“ savo aikštėje priėmė Regionų lygos lyderius Vilniaus „Rivilės“ ekipą ir svečius įveikė rezultatu 76-58.
„Kretingos“ komandos vyriausiojo trenerio Arimanto Mikaločiaus teigimu, pergalės raktas slypėjo puikioje gynyboje: „Puiku, kad po tokios ilgos pertraukos grįžome pergalingai. Tai labai svarbu komandai iš psichologinės pusės. O rungtynės buvo tokios, kokių ir tikėjausi – klampios, su dominuojančia gynyba”.
„Kretingos“ komandai taškus pelnė: Domininkas Matutis – 16, Edgaras Danys – 14, Tadas Budrys – 10, Rytis Zabita, Rokas Šimkevičius ir Tadas Maželis – po 9, Karolis Opulskis – 5, Justas Grikštas – 4.
Ignas Andriuškevičius, Ugnius Kvietkauskas ir Dovydas Diemontas taškų nepelnė.

Įsivėlė į varžovų primestą žaidimą

Jau kitą dieną, šeštadienį, „Kretingos“ komanda viešėjo Kaune ir rungtyniavo prieš „VDU“ ekipą. Nuo pat rungtynių pradžios prasidėjo „taškų lenktynės“. Vis dėlto po labai rezultatyvių rungtynių pergalę rezultatu 105-97 pasiekė svečiai iš Kretingos.
Komentuodamas šią dvikovą A. Mikaločius pripažino, kad jo ekipa įsivėlė į varžovų primestą žaidimą, dėl ko teko vargti iki pat rungtynių pabaigos: „Varžovai žaidė tiesiog uraganinį krepšinį ir puikiai pataikė, o mes įsivėlėme į tą „bėk ir mesk“, kai atakos trunka vos kelias sekundes. Tačiau svarbiausią tikslą pasiekėme – iškovojome pergalę“.
„Kretingos“ komandai taškus pelnė: Justas Grikštas – 28, Rytis Zabita – 27 (17 atkovotų kamuolių), Rokas Šimkevičius – 15, Domininkas Matutis – 14, Edgaras Danys ir Tadas Maželis – po 9, Tadas Budrys – 4.
Karolis Opulskis taškų nepelnė.

Savaitgalį laukia išvyka į Panevėžį

Šį savaitgalį „Kretingos“ komandos lauks tik vienerios rungtynės. Penktadienį 19 val. „kretingiškiai“ Panevėžyje rungtyniaus prieš vietos „Bangenės-Aiveros“ ekipą, kuri kol kas Regionų lygoje per 12 sužaistų rungtynių yra iškovojusi vos dvi pergales.

Nepasaint gan prasto varžovų sezono starto, A. Mikaločius nesitiki lengvų rungtynių, bet viliasi, kad mūsų krepšininkai bus tam pasiruošę.

“Šį sezoną Panevėžio komanda pasitiko stipriai “nukraujavusi” ir netekusi trijų ryškių lyderių, tačiau juos pakeitė gabus vietinis jaunimas. Savo aikštėje ši ekipa yra labai pavojinga ir žaidžia su didele energija,” – apie laukiantį varžovą savo pastebėjimais dalinosi treneris.

 Rungtynės vyks be žiūrovų, bet tiesiogiai jas bus galima stebėti BC “Kretinga” youtube paskyroje.

 18,146 peržiūrų (-a)

75% LikesVS
25% Dislikes