Šiandien daugiau nei pusšimtis Kretingos ligoninės mdikų buvo paskiepyti naująja vakcina nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19. Aisto Mendeikos nuotr.

Šešiasdešimt Kretingos ligoninės medikų šį rytą buvo paskiepyti nuo COVID-19 koronavirusinės infekcijos.

Pirmoji Kretingos rajone paskiepytoji nuo COVID-19 Kretingos ligoninės Chirurginio skyriaus slaugytoja Ramunė Raminienė. Aisto Mendeikos nuotr.

Pirmoji injekciją nuo koronaviruso Kretingos rajone gavusi Kretingos ligoninės chiruginio skyriaus slaugytoja Renata Raminienė atviravo, jog anksčiau turėjusi abejonių dėl skiepijimosi.

“Bet dabar pati raginu savo pažįstamus ir artimuosius registruotis skiepams ir skiepytis”, – sakė R. Raminienė.

Kretingos ligoninės darbuotojams suleista dviejų farmacijos kompanijų „BioNTech“ ir „Pfizer“ bendrai sukurta vakcina.

Pirmoji vakcinos siunta Lietuvą pasiekė šeštadienį. Iš minėtų gamintojų Lietuva iš viso įsigis daugiau nei 1,8 mln. vakcinos dozių.

Vakcinacija nuo koronaviruso šalyje prasidėjo sekmadienį. Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio ligoninės sutartinai vakcinacijos procesą pradėjo vienu metu – 8 valandą ryto.

Planuojama, kad visi šalies medikai bus paskiepyti per pirmąjį kitų metų ketvirtį.

Pagal prioritetą pirmiausiai skiepijami bus medikai, socialiniai darbuotojai, odontologai, vaistininkai ir vyresni nei 65 metų amžiaus bei lėtinėmis ligomis sergantys asmenys. Per pirmąjį metų ketvirtį turėtų būti paskiepyti ne tik medikai, bet ir minimos prioritetinės grupės.

Iki kol vakcina pasieks gydymo įstaigas, vyresni nei 65 metų amžiaus ir lėtinėmis ligomis sergantys Kretingos rajono gyventojai kviečiami susisiekti su savo gydymo įstaiga ir užsiregistruoti koronaviruso COVID-19 skiepui.

Užsiregistravę asmenys bus informuojami dėl tikslaus atvykimo laiko.

Ar užsiregistravote skiepams nuo koronaviruso?

View Results

Loading ... Loading ...

 25,452 peržiūrų (-a)

64% LikesVS
36% Dislikes