Vakcinos nuo koronaviruso jau laukia beveik 680 Kretingos rajono gyventojų. Aisto Mendeikos nuotr.

Gruodžio pabaigoje prasidėjus registracijai skiepytis nuo COVID-19, iki šio penktadienio jau užsirašė 680 Kretingos rajono gyventojų keturiose rajono sveikatos priežiūros įstaigose.
Pastarajame pacientai irgi registruojasi, bet kol kas niekas jų neskaičiuoja.
Kretingos Šeimos medicinos centre iki vakar dienos skiepytis užsiregistravo apie 180 asmenų, tarp kurių 70-80 procentų virš 60 m. amžiaus arba turintys lėtinių ligų. Tai yra, priklausantys tai gyventojų grupei, kurią planuojama paskiepyti per pirmąjį šių metų pusmetį.
Kita vertus, kaip pasakojo įstaigos vadovė Augenija Juknevičienė, pasitaiko tokių senyvo amžiaus žmonių, kurie net paskambinus medikams, atsisako registruotis skiepams. „Jie skiepyti nenori, netiki ar nemato reikalo. Na, tai jų pasirinkimai“, – sako gydytoja.
Tačiau skiepams gan noriai registruojasi ir jaunesnio amžiaus, rizikos grupėms nepriklausantys asmenys.
Kartenos ambulatorijoje jau užsiregistravo apie 180 asmenų, bet Kartena priima registruotis tik rizikos grupėje esančius žmones. Kaip paaiškina bendruomenės slaugytoja Aldona Ignatavičienė, iš viso šoje įstaigoje registruoti 323 senjorai, tad jau pusė jų pasiruošę skiepytis.
Didžiausiame rajone – Kretingos pirminės sveikatos priežiūros centre – iki vakar dienos vakaro vakcinai nuo koronaviruso buvo užsiregistravę iki 300 pacientų. Besiregistruojančiųjų skaičius sparčiai auga, mat dar prieš savaitę jų buvo 150.
„Registracija dar tik prasidėjusi ir įsibėgės. Kol kas užsirašė dar nedaug žmonių, bet tai tik pradžia, nes žmonės registruojasi noriai“, – savaitės pradžioje „Švyturiui“ sakė įstaigos vadovas Arnas Juškys.
Salantų pirminės sveikatos priežiūros centre vakcinai nuo koronaviruso užsiregistravę 20 pacientų.
Metų pabaigoje nuo COVID-19 buvo paskiepyti 60 Kretingos ligoninės darbuotojų. Šiuo metu jie laukia pakartotinio skiepijimo. Vakcinos jau atkeliavusios į Kretingą.

Ar užsiregistravote skiepams nuo koronaviruso?

View Results

Loading ... Loading ...

 34,588 peržiūrų (-a)

75% LikesVS
25% Dislikes