Šernas. Asociatyvi nuotr.

Policijos pareigūnai ir gamtosaugininkai Kretingos rajono Juodupėnų kaimo vienoje sodyboje aptiko dviejų šernų kailius. Regis, žvėrys buvo medžiojami neteisėtai.
Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos specialistai išsiaiškino, jog pirminiais duomenimis, minimas Juodupėnų gyventojas neturėjo šernų sumedžiojimo aplinkybes patvirtinančių dokumentų ir faktas apie medžioklę nepažymėtas medžiotojo kortelėje.
Už šį nusižengimą asmeniui surašytas protokolas pagal LR ANK 290 str. 1 ir 7 dalį. Vyro padarytą nusižengimą nagrinės teismas.
Šiuo metu iš jo paimtas automobilis „Jeep Grand Cherokee“ bei medžioklis ginklas su optiniu prietaisu.
Nusižengimą gamtosaugininkai užfiksavo kartu su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos skyriaus pareigūnais tikrinę, kaip Klaipėdos apskrityje žvejai ir medžiotojai laikosi karantino reikalavimų bei žvejybos ir medžioklės tvarką reglamentuojančių taisyklių.
Šiemet Kretingos rajone – jau antras atvejis, kai pareigūnai užfiksuoja neteisėtos medžioklės faktą. Antroje sausio pusėje vienoje Kūlupėnų sodyboje buvo rastos 8 kilpos gyvūnams gaudyti. Kūlupėniškis už neteisėtą medžioklę įkliūva ne pirmą kartą.
Vasario 3 d. pareigūnai Juodupėnuose surašė protokolą ir vienam žvejui.
Patikrinę apie 30 ant Juodupėnų tvenkinio ledo žvejojusių asmenų pareigūnai nustatė, kad vienas aštuoniolikmetis neturėjo privalomų dviejų lanksčia jungtimi sujungtų smaigų.
Skyrę įspėjimą jaunam žvejui pareigūnai surašė protokolą dėl mėgėjų žvejybą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimo.

 45,442 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes